Leul a înregistrat o nouă apreciere record în faţa euro. Vezi cursul valutar

Leul a înregistrat o nouă apreciere record în faţa euro. Vezi cursul valutar
Foto: evz.ro

Moneda naţională a înregistrat, joi, o nouă apreciere record în faţa monedei unice europene. Banca Naţională a României a afişat un curs de referinţă de 4,1788 lei/euro, cotaţie care nu a mai fost atinsă în ultimele nouă luni şi jumătate. Ultima oară când BNR a calculat un curs similar a fost la finalul lunii mai a anului trecut.

Cursul anunţat joi de BNR a fost cu 0,28 de bani mai mic decât cel din ziua precedentă, de 4,1816 lei/euro. Un curs inferior, de 4,1623 lei/euro, a fost publicat de BNR la 28 mai 2010.

În ultimele săptămâni, moneda naţională a înregistrat mai multe aprecieri în faţa euro, menţinându-se sub pragul de 4,23 lei/euro încă din 25 februarie. De la începutul anului, leul nu a mai depăşit pragul de 4,3 lei/euro, cea mai mare cotaţie stabilită de BNR fiind cea de 4,2705 lei/euro, din 5 ianuarie.

Moneda naţională s-a apreciat şi în faţa dolarului american. Banca centrală a calculat, joi, un curs de referinţă de 2,9807 lei/dolar, cu 2,12 bani mai mic faţă de cel anunţat în şedinţa precedentă.