Ludovic Orban, despre înființarea Fondului suveran de investiții: PNL se opune categoric acestei planificări a jefuirii companiilor de stat. Darius Vâlcov este mintea diabolică din spatele acestui fond (VIDEO)

Ludovic Orban, despre înființarea Fondului suveran de investiții: PNL se opune categoric acestei planificări a jefuirii companiilor de stat. Darius Vâlcov este mintea diabolică din spatele acestui fond (VIDEO)

Liderul PNL, Ludovic Orban, a criticat vineri, într-o conferință de presă susținută la Arad, adoptarea de către Guvernul Dăncilă a unei ordonanțe de urgență pentru înființarea Fondului Suveran de Investiții.

Orban a calificat această decizie drept ”cea mai mare escrocherie post-revoluționară”.

”Guvernul a adoptat o OUG prin care pregătește cea mai mare escrocherie post-revoluționară, și anume, așa-zisul Fond suveran de dezvoltare și investiții. Au încercat să adopte o lege, am atacat-o la Curtea Constituțională, a fost declarată neconstituțională în integralitatea ei. Persistă în acest demers ticălos de jefuire a celor mai importante și profitabile companii de stat în încercarea de a atinge câteva obiective.

Acest Fond suveran de investiții înseamnă că toate companiile de stat profitabile vor fi puse sub controlul politic al unui om numit de Dragnea, cel mai probabil, ministrul Finanțelor sau un apropiat în ale infracțiunilor domnului Dragnea, Darius Vâlcov, care este, după oponia mea, mintea diabolică din spatele acestui fond suveran de dezvoltare și investiții.

Vor să facă rost de bani gajând creditele sau emisiile de bani pe care le va face acest Fond suveran de investiții cu acțiunile companiilor de stat celor mai profitabile. Cu banii astfel obținuți, vor să facă tot felul de investiții fără niciun fel de control asupra utilizării acestor bani (…), fără să respecte procedura de achiziție publică, fără ca aceste investiții să fie unele generate de un interes public sau de niște reglementări”, a declarat Ludovic Orban.

Liberalul a avertizat că prin acest mecanism ”foarte multe companii de stat vor ieși din proprietatea statului”.

”Unul dintre obiectivele care este urmărit este trecerea în proprietate privată, preluarea ostilă a pachetelor majoritare de acțiuni la câteva companii de stat. Mecanismul gândit e următorul: administratorii acestui fond se vor împrumuta punând ca garanție acțiunile companiilor. Dacă banii astfel obținuți sunt investiți în lucruri care, ulterior, nu aduc venituri (…) și nu pot fi înapoiați celor care au cumpărat titlurile, creditorii se vor îndrepta împotriva acțiunilor companiilor de stat. În felul ăsta, printr-un mecanism gândit extrem de perfid, practic, foarte multe companii de stat vor ieși din proprietatea statului și vor intra pe mâna unor finanțatori care sunt aleși.

Tot ceea ce va face Fondul suveran de investiții nu va fi controlat nici de Curtea de Conturi. Fondul suveran de inevstiții nu va avea obligația de a respecta prevederile legislației în domeniul achizițiilor publice, adică vor încredința contractele pe ochi frumoși la firmele de casă. (…)

PNL se opune categoric acestei planificări a jefuirii companiilor de stat, o jefuire a companiilor de stat profitabile care, de altfel a început de la revenirea la putere a PSD.

PSD, sistematic, ia toate profiturile companiilor la bugetul de stat, le jefuiește, determinând aceste companii să-și piardă competitivitatea, profitabilitatea și să apeleze la diferite mijloace pentru a-și finanța proiectele”, a mai declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban,despre înființarea Fondului suveran de investiții: PNL se opune categoric acestei planificări a jefuirii companiilor de stat. Darius Vâlcov este mintea diabolică din spatele acestui fond

Ultima oră
18:37 - Lista statelor de risc epidemiologic ridicat, actualizată: Croația și Austria au intrat în zona roșie. România, în zona galbenă / A fost crescută limita de vârstă pentru excepțiile aferente copiilor (DOCUMENT)
18:22 - Peste 18.400 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. La aproape 15.646 a fost vorba de prima doză / Peste 10 milioane de doze administrate de la debutul campaniei
18:20 - O nouă serie de e-mailuri care pretind a fi trimise clienților de către Banca Transilvania. Avertismentul specialiștilor
18:02 - Klaus Iohannis s-a pozat alături de manelistul Sorinel Puștiu la New York. Președintele României, surprins într-o companie neașteptată (FOTO)
17:58 - Noi detalii despre ruptura dintre Simona Halep și Darren Cahill. Toni Iuruc nu l-a vrut în preajmă, iar antrenorul nu a venit la nuntă
17:51 - Varietatea, cuvantul de ordine cand achizitionezi un dulap metalic: intre 1 si 30 de usi, intre 1 si 12 polite
17:41 - Motivul emoţionant pentru care Adriana Trandafir a numit-o aşa pe Maria Speranța. Povestea tristă a celor două concurente de la „Asia Express” 2021 (Antena 1)
17:40 - Cursa pentru postul de cancelar al Germaniei, tot mai strânsă. CDU s-a apropiat de SPD, cu trei zile rămase până la alegeri
17:34 - Profesorii fără „certificat verde” din Israel nu vor mai putea intra în școli și preda începând cu 3 octombrie
17:17 - Comisia Europeană propune un încărcător comun pentru dispozitivele electronice. Încărcătorul și telefonul ar urma să fie vândute separat