Mii de ruși vor rămâne fără locuri de muncă. BMW, Ford și Apple și-au anunțat retragerea din Rusia, după Audi și General Motors

Mii de ruși vor rămâne fără locuri de muncă. BMW, Ford și Apple și-au anunțat retragerea din Rusia, după Audi și General Motors
Foto: Pixabay.com

Mii de ruși rămân fără locuri de muncă după ce aproape toate companiile Occidentale importante au anunțat deja că vor părăsi țara sancționată pentru invazia pornită împotriva Ucrainei.

Apple a transmis: „Suntem profund îngrijorați cu privire la invazia rusească a Ucrainei și suntem alături de toți oamenii care suferă din această cauză și ca urmare a violențele. Susținem toate eforturile umanitare de furnizare de ajutor în această criză a refugiaților și facem tot ce putem pentru a sprijini echipele noastre din regiune.

Am hotărât un număr de acțiuni ca răspuns la invazie. Am întrerupt toate vânzările de produse în Rusia. Săptămâna trecută, am oprit toate exporturile în țară. Apple Pay și alte servicii au fost limitate în Rusia. RT și Sputnik nu mai sunt disponibile pe App Store în afara Rusiei.

Am oprit inclusiv funcțiile de urmărire a traficului și incidentelor pe Apple Mapps în Ucraina, ca măsură de siguranță și de precauție pentru cetățenii ucraineni.

Vom evalua situația și suntem într-o comunicare constantă cu guvernele afectate de acțiunile pe care le facem. Ne alăturăm tuturor celor care cer să se ajungă la pace”

Și BWM a anunțat că oprește exporturile în Rusia dar și că își înterupe producția în această țară.

„Având în vedere actuala situație geopolitică, sistăm producția locală în Rusia și exporturile pe piața rusă”, a anunțat BMW.

Marți, Ford a anunțat că își suspendă operațiunile în Rusia și că va dona 100.000 de dolari către Global Giving Ukraine Relief Fond, pentru toți ucrainenii și familiile ucrainene care au fost forțați să plece din casele lor ca urmare a agresiunii rusești.

„Având în vedere situația, am informat astăzi partenerii noștri JV că ne suspendăm operațiunile în Rusia, cu efect imediat, până la o nouă notificare”, au spus reprezentanții Ford în declarația lor.

Săptămâna trecută, Audi și General Motors au anunțat că nu vor mai livra pe piața rusă.

Pe lângă companiile menționate anterior, giganții energetici BP și Shell, banca globală HSBC și cea mai mare firmă de leasing de avioane din lume, AerCap, s-au alăturat luni unei liste tot mai mari de companii care doresc să părăsească Rusia, în timp ce sancțiunile occidentale au strâns șuruburile asupra economiei Moscovei în urma invaziei sale din Ucraina, potrivit Al Jazeera.

Urmăriți B1TV.ro și pe