Ministerul Economiei a acordat un contract de 200.000 de euro firmei lui Sorin Apostu, fost consilier în minister: Firma, menționată și în dosarul în care DNA cercetează neregulile de la Spitalul Bagdasar-Arseni

Ministerul Economiei a acordat un contract de 200.000 de euro firmei lui Sorin Apostu, fost consilier în minister: Firma, menționată și în dosarul în care DNA cercetează neregulile de la Spitalul Bagdasar-Arseni
Foto: energielive.ro

Ministerul Economiei face afaceri cu un fost consilier al instituției, pentru firma căruia ar fi plătit 200.000 de euro pentru organizarea pavilionului României de la Târgul Tutto Food din Milano, informează sursazilei.ro.

Pe 29 aprilie, ministerul Economiei a atribuit un contract pentru participarea României la Târgul Internațional Economic Tutto Food Milano, organizat în perioada 3-6 mai, firmei Visa SA, deținută de un fost consilier din Ministerul Economiei, Sorin Apostu. Firma a încasat astfel 903.344 lei (200.000 de euro).

Firma lui Sorin Apostu a mai încasat și în 2014, tot de la ministerul Economiei 1.515.999 lei (330.000 euro) pentru organizarea standului României la Târgul Internațional SIAL (Salon International de l’alimentation) Paris, în perioada 19-23 octombrie 2014.

Numele aceleiași firme apare și în dosarul în care DNA cercetează neregulile de la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Concret Visa SA este menționată în raportul Corpului de control al prim-ministrului privind neregulile de la Spitalul Bagdasar-Arseni, raport care stă la baza unui dosar deschis la DNA.

Potrivit raportului, Visa SA, alături de societăţile Radius Medical SRL Bucureşti și Medical Tehnologies International SRL Bucureşti, a vândut spitalului produse la preţuri excesive, doar asocierea formată din Visa SA Petroşani şi Constantinescu GT&C a majorat de peste două ori preţul de vânzare, obţinând astfel un avantaj patrimonial de peste 10 milioane de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu