UPDATE / Adrian Câciu spune că referirea la „babuinii-antreprenori” a fost făcută când era „un simplu analist economic” și că a fost scoasă din context, dar îi pare rău pentru ea: „Îi susțin pe toți antreprenorii”

UPDATE / Adrian Câciu spune că referirea la „babuinii-antreprenori” a fost făcută când era „un simplu analist economic” și că a fost scoasă din context, dar îi pare rău pentru ea: „Îi susțin pe toți antreprenorii”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE: Ministrul de Finanțe susține că referirea la „babuinii-antreprenori” a fost făcută când era „un simplu analist economic” și că a fost scoasă din context. Adrian Câciu a insistat că îi susține pe toți antreprenorii, dovadă că Ministerul Finanțelor are în derulare șase programe de sprijin pentru firmele românești. Social-democratul a ținut apoi să precizeze că, totuși, din postura de analist economic a folosit termeni „de care, astăzi, îmi pare sincer rău”.

„Un dialog purtat cu mult timp în urmă pe rețelele sociale, pe vremea când eram un simplu analist economic, este scos din context și folosit azi ca și cum aceasta ar fi poziția mea ca demnitar public.

Adevărul este simplu: ca ministru de finanțe, îi susțin pe toți antreprenorii care își achită corect taxele sî își plătesc cinstit angajații. Tocmai de aceea, ministerul pe care îl reprezint are în derulare 6 programe de sprijin pentru firmele românești, totalizând circa 4 miliarde de euro. Pentru toți ceilalți, care aleg soluția evaziunii fiscale, am toleranță zero.

Nu pot să nu recunosc, însă un fapt: ca analist economic, am folosit deseori termeni de care, astăzi, îmi pare sincer rău.

Îmi cer scuze pentru toate vorbele grele din trecut și sper ca faptele mele, respectiv sprijinul pentru mediul antreprenorial românesc, să fie mai importante decât orice declarație contondentă, indiferent cât de veche ar fi”, a transmis ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, pe Facebook.

ȘTIRE INIȚIALĂ: 

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a sugerat într-un comentariu pe Facebook că 90% dintre antreprenorii din România sunt „babuini-antreprenori”, arată o postare distribuită de economistul Bogdan Glăvan.

Adrian Câciu spune că 90% dintre antreprenorii din România sunt „babuini-antreprenori”

Răspunzând la un comentariu în care un utilizator a scris că „100% din ce câștigă bugetarii se plătește din ce produc privații”, Adrian Câciu a spus: „Nu din ce produc. Din taxele asupra a ceea ce produc. Taxe care se regăsesc în prețuri și se recuperează prin prețuri. Prețuri care sunt plătite și de privați și de bugetari. Totul se recuperează, totul este în cerc, problema este că dezechilibrul este la modul în care sunt plătiți angajații în privat pentru că noi avem doar 10% antreprenori si restul babuini-antreonori (sic!)”.

Urmăriți B1TV.ro și pe