Mircea Coșea, despre vânzarea de energie: Declarația lui Marcel Ciolacu, o enormitate pur și simplu. Mi se pare că e un act de subminare a economiei naționale (VIDEO)

Mircea Coșea, despre vânzarea de energie: Declarația lui Marcel Ciolacu, o enormitate pur și simplu. Mi se pare că e un act de subminare a economiei naționale (VIDEO)
Foto: captură B1 TV

Analistul economic Mircea Coșea a explicat, vineri, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, că este posibil să fi fost comis un act de subminare a economiei naționale dacă într-adevăr România a vândut întreaga producție de energie electrică pe anul acesta și acum o cumpără mai scump, așa cum susține liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Ce a spus Mircea Coșea, pe B1 TV, despre declarația lui Marcel Ciolacu (PSD) privind vânzarea de energie

Întrebat despre afirmațiile liderului social-democrat, analistul economic a explicat: „Ce să spun… aud în fiecare zi niște lucruri care mă fac să mă gândesc cu groază ce o să mai aud a doua zi sau a treia zi. Declarația domnului Ciolacu mi se pare o enormitate pur și simplu, dacă ea se verifică. Cum adică un guvern al României a sabotat propria economie? A adus prejudicii propriei populații? Cineva care vinde energia, după ce a stocat-o, bineînțeles, că așa a fost atunci, vinde energia la un preț ca apoi să cumpere la un preț de trei sau patru ori mai mare, bineînțeles, din banii statului, mie mi se pare că e un act de subminare a economiei naționale”.

„Nu mai discutăm aici de greșeli politice. Este o chestiune foarte simplă. Vinzi ieftini și cumperi scump, în dauna cui? În dauna propriei țări. Dacă lucrurile acestea se verifică, dacă domnul Ciolacu spune lucruri care sunt adevărate, și nu mă îndoiesc că sunt pentru că este în vârful puterii domnul Ciolacu, ca președinte al unui partid care este în coaliție… Nu e o declarație făcută pe holurile Parlamentului”, a adăugat el.

„E o declarație politică pe care domnul Ciolacu, în calitate de lider al celui mai mare partid din România, o face cu un anumit scop, iar scopul este să aducă în discuție o problemă pe care societatea a început să o discute chiar în afara cadrului de analiști, și anume acest grad foarte mare de îndatorare pe care România îl are, a ridicat întrebarea la nivelul opiniei publice ce s-a întâmplat cu banii pe care i-am împrumutat”, a continuat Mircea Coșea.

„Apare încă o problemă care ar trebui să fie rezolvată cumva, și anume o mare transparență în legătură cu banii acestui popor, pe care până la urmă cineva îi folosește în dauna acestui popor. Dacă lucrurile sunt adevărate, suntem într-o situație în care nu mai e nevoie nici de război, ne distrugem singuri cu proprii noștri lideri”, a mai spus analistul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”
16:24 - Doi bărbați au fost împușcați într-un târg din județul Bacău. Scandalul a început de la prețul de la prețul strugurilor, spun polițiștii
15:10 - Primele imagini cu armata ucraineană intrând victorioasă în Lîman. A fost a lui Putin o zi
15:09 - Centrul Bucureștiului este blocat de protestatarii care îi susțin pe George Simion și pe Diana Șoșoacă (GALERIE FOTO)