Nokia va disponibiliza 4.000 de angajaţi din lumea întreagă. Alți 3.000 vor fi transferați

Nokia va disponibiliza 4.000 de angajaţi din lumea întreagă. Alți 3.000 vor fi transferați
Foto: bbc.co.uk

Cel mai mare producător din lume de telefoane, Nokia a anunţat că va concedia 4.000 de angajaţi până la sfârşitul lui 2012, această decizie făcând parte din planurile companiei de transformare, scrie BBC.

Nokia va face majoritatea concedierilor în Danemarca, Finlanda şi Marea Britanie. De asemenea, va transfera 3.000 de angajaţi la compania de consultanţă Accenture, cu care a încheiat o „colaborare strategică” prin care aceasta va continua să furnizeze servicii pentru plarforma Symbian.

Reprezentanţii Nokia spun că speră să mărească capacitatea companiei de dezvoltare a telefoanelor inteligente, după ce a încheiat de curând un parteneriat cu Microsoft, prin care Nokia va folosi sisteme de operare Microsoft, pe telefoanele inteligente, înlocuind platforma Symbian.

„Este o realitate dură, dar ţinem o strânsă legătură cu angajaţii şi partenerii noştri, pentru a implementa programe de reangajare a oamenilor talentaţi de la Nokia”, a spus preşedintele companiei, Stephen Elop.

Reacţia Nokia la „ameninţarea” competitorilor precum iPhone-ul de la Aplle şi a telefoanelor care folosesc sistemul Google Android, au reprezentat, pentru mult timp, motiv de îngrijorare pentru investitori.

Nokia a anunţat, miercuri, că va disponibiliza circa 120 de angajaţi din candrul Centrului de Cercetare şi Dezvoltare din Cluj, ca urmare a deciziei de reducere a cheltuielilor operaţionale neauditate IFRS ale diviziei Servicii şi Dispozitive.

Citeşte AICI despre diponibilizările Nokia din România.