Peste jumătate din podurile din subordinea CNAIR au nevoie de reparații

Peste jumătate din podurile din subordinea CNAIR au nevoie de reparații
Foto: Facebook / CNAIR SA

53 de poduri sunt în stare avansată de degradare – clasa 5 – dar CNAIR spune că riscul ca unul dintre poduri să se prăbuşească precum cel din Neamţ este minim.

2.383 sunt incluse în clasele de stare tehnică 3 şi 4 – adică nu într-o stare foarte bună

Mai mult de jumătate dintre podurile rutiere aflate în administrarea CNAIR necesită lucrări de reabilitare sau de înlocuire a unor elemente, iar 53 sunt în cea mai avansată stare de degradare, ceea ce implică înlocuirea sau consolidarea structurii de rezistenţă, acestea fiind însă monitorizate permanent, conform reprezentanţilor Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), transmite News.ro.

Aproape 2.400 de poduri rutiere dintr-un total de 4.482 de poduri aflate în administrarea CNAIR fac parte din clasa de stare tehnică 1, adică sunt în stare foarte bună, câteva sute sunt incluse în clasa de stare tehnică 2, adică sunt în stare bună, iar 2.383 sunt incluse în clasele de stare tehnică 3 şi 4, ceea ce înseamnă că au nevoie de lucrări de reabilitare sau de înlocuire a unor elemente, în timp ce 53 sunt în cea mai avansată stare de degradare, a declarat pentru News.ro Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR.

Foto: : Inquam Photos / Ionut Corfu

Şerbănescu explică însă faptul că acestea din urmă sunt expertizate permanent astfel încât să poată fi evitat riscul prăbuşirii. Purtătorul de cuvânt al CNAIR a vorbit şi despre podurile rutiere aflate în acest moment în lucru, fie că este vorba despre înlocuirea totală, fie că este vorba despre anumite lucrări de reabilitare.

Urmăriți B1TV.ro și pe