Planul faraonic a lui Dragnea privind impozitul global: PSD vrea să angajeze 35.000 de consultanți fiscali care să fie plătiți cu circa 1 miliard de euro

Planul faraonic a lui Dragnea privind impozitul global: PSD vrea să angajeze 35.000 de consultanți fiscali care să fie plătiți cu circa 1 miliard de euro

Ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a anunțat miercuri că guvernul va angaja aproximativ 35.000 de consultanți fiscali pentru a îi ajuta pe contribuabili să își completeze declarațiile fiscale după ce România va treci din 2018 la impozitul global.

Salariu mediu, conform ministrului, pentru un astfel de consultat va fi de aproximativ 10.000 de lei pe lună. Astfel, guvernul va ajunge la o cheltuială de 350 de milioane pe lei, adică aproximativ 1 miliard de euro în fiecare an. Suma este comparabilă cu bugetul Bucureștiului.

"Mecanismul de globalizare a veniturilor și impozitarea venitului global nu va putea să funcționeze fără o asistență de specialitate și, atunci, vom introduce și vom promova instituția consultantului fiscal, dar nu un consultant fiscal pe care contribuabilul să-l angajeze, statul își asumă această obligație de a angaja consultanți fiscali care să-și ofere serviciile în mod gratuit tuturor contribuabililor, care vor trebui să facă această declarație de impozit pe venitul global.

Ne-ar trebui cam 35.000 de consultanți fiscali, în ideea ca un consultant ar putea să asiste în medie 200 de gospodării, ceea ce este fezabil. Îi asigură și un onorariu suficient de tentant, poate să se ducă până la 10.000 lei, pe medie", a afirmat Viorel Ștefan, conform hotnews.ro.

Această creștere cu cheltuielile a guvernului vine totuși în contextul în care statul va încasa mai puțini bani la buget din 2018 deoarece cota de impozitare se reduce de la 16 la 10% , iar pentru cei cu venituri sub 2.000 de lei lunar se va impune un impozit de 0%.

Urmăriți B1TV.ro și pe