Plata finanțării din fonduri europene pentru reabilitarea DN 14 Sibiu-Mediaș-Sighișoara, aprobată de Comisia Europeană

Plata finanțării din fonduri europene pentru reabilitarea DN 14 Sibiu-Mediaș-Sighișoara, aprobată de Comisia Europeană
Foto: rfi.ro

Potrivit Agerpres, Comisia Europeană a decis aprobarea plății de 40,7 milioane de euro necesară pentru reabilitarea drumului național 14, care face legătura între Sibiu, Mediaș și Sighișoara.

Acest proiect face parte din Programul Operațional de Transport  și va fi finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și din Fondul de Coeziune.

Valoarea totală a proiectului este de 47,9 milioane de euro, din care 85% reprezintă cofinanțare din FEDR. Conform proiectului, aproximativ 80 de kilometri din drumul național ce leagă orașele Sibiu și Sighișoara au fost reabilitați.

“Mă bucur să anunț decizia privind plata contribuției financiare din FEDR pentru acest proiect important de infrastructură. În urma reabilitării DN 14 Sibiu-Sighișoara, se estimează că rata de producere a accidentelor se va reduce cu 10% pe cei 79,36 kilometri de drum național.”a declarat comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu.

De asemenea, aceasta a mai adăugat că „cei aproape 1 milion de locuitori ai județelor Sibiu și Mureș, dar și utilizatorii naționali și internaționali ai rețelei de transport vor putea să parcurgă distanța dintre cele două orașe în condiții sporite de siguranță și într-un timp mai scurt”, drumul făcând parte din rețeaua de transport european extins (TEN-T Comprehensive).

DN14 a fost inclus pe lista drumurilor naționale care au nevoie de reabilitare din România în anul 2006. Inițial, lucrările de reabilitare trebuiau finanțate din partea BEI, dar și de la bugetul de stat. Ulterior, autoritățile române au decis să solicite acești bani din Fondul European de Dezvoltare Regională. În momentul în care România a cerut finanțare cu fonduri europene, lucrările la DN 14 erau aproape finalizate.