Ponta: Au fost reziliate contractele cu “băieții deștepți” din energie. Mediafax: E vorba de "denunțare", nu de "reziliere"

Ponta: Au fost reziliate contractele cu “băieții deștepți” din energie. Mediafax: E vorba de "denunțare", nu de "reziliere"

Premierul Victor Ponta a anunțat, miercuri dimineață, că au fost reziliate toate contractele bilaterale făcute de Hidroelectrica cu “băieții deștepți” din energie, precizând și că este vorba despre contractele încheiate cu traderii de energie.

Veștile de la Hidroelectrica sunt foarte bune și că ce nu a reușit niciun guvern până acum, niciun președinte care se lupta pe la televizor, am reușit noi. Faptul că s-au reziliat, înțeleg, domnul ministru, toate contractele bilaterale, sper să se meargă până la capăt, se va merge până la capăt și faptul că nu mai pierdem peste un miliard și jumătate de euro în baza unor decizii, semnături ale domnului Videanu si ale altor domni ca și Videanu cred că e cea mai bună veste,” a spus Victor Ponta.

Mediafax prezizează însă că ar fi vorba de „denunțarea” și nu de „rezilierea” contractelor încheiate cu traderii de energie. De asemenea, contractele cu Alro, Elsid și Electrocarbon sunt în continuare în vigoare, anunță Mediafax.

În ultima perioadă, Euro Iosol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a anunțat că au fost denunțate contractele încheiate cu Energy Holding, Euro-P.E.C., EFT, Alpiq RomIndustries și Alpiq RomEnergie. Cel mai mare contrac denunțat, cel cu Energy Holding, avea ultimele trei acte adiționale semnate în perioada în care director general la Hidroelectrica era Mihai David, membru PSD.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din țară, a intrat în insolvență luna trecută, la solicitarea Consiliului de Administrație. Motivul a fost scăderea cifrei de afaceri și creșterea datoriilor, pe fondul secetei din 2011 și a ceea ce ministrul Economiei a numit “un dezastru de management.”

Victor Ponta: S-au reziliat toate contractele cu “băieții deștepți” din energie

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21962').select();" id="embed_text_21962" />
Ultima oră
12:53 - Patru tineri, reținuți în Vama Veche pentru trafic de droguri de mare risc. Instanța a dispus arestarea preventivă a trei dintre ei
12:47 - Rușii se pregătesc de ceea ce este mai rău. Cum arată refugiul lui Vladimir Putin, în cazul unei apocalipse (FOTO)
12:38 - Prognoza meteo pentru intervalul 27 iulie – 08 august 2021. Temperaturi caniculare, în toată România. Când vin primele ploi
12:28 - Florin Cîţu: Investiţiile publice în primele 6 luni din 2021 au crescut cu 32,4% față de aceeaşi perioadă a anului trecut / Șeful Guvernului anunță și o premieră
12:11 - Ministrul Mediului, preocupat de problemele din Ungaria. Tanczos Barna anunță „măsuri concrete” ca deșeurile de pe râurile din România să nu mai ajungă în țara vecină (VIDEO)
12:00 - România, sub cod galben de caniculă până la finalul lunii iulie 2021. Județele în care se vor înregistra maxime de până la 39 de grade Celsius
11:45 - Un sportiv cu vârstă de bunic a câștigat o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo
11:45 - Claudiu Năsui: Eliberăm din funcție administratorii „speciali” pentru privatizare de la trei companii de stat / Ei încasau salarii între 10.400 și 14.600 de lei, deși companiile au datorii uriașe
11:34 - Momente de coșmar pentru un grup de turiști aflați în vacanță la Suceava. 14 persoane s-au autoevacuat, după ce pensiunea a luat foc
11:31 - Ion Ţiriac, implicat într-un scandal de răsunet. S-a lăsat cu îmbrânceli: „E o agresiune!”