România va emite obligațiuni denominate în euro pe piețele externe în următoarele două luni

România va emite obligațiuni denominate în euro pe piețele externe în următoarele două luni
Foto: referenceforbusiness.com

România intenționează să vândă titluri de stat pe piețele externe în următoarele două luni pentru a-și finanța deficitul bugetar, după ce în luna august a eșuat în trei emisiuni de titluri pe piața internă, pe fondul tensiunilor politice care au dus la creșterea costurilor de finanțare, informează Bloomberg.

Potrivit ministrului adjunct al Finanțelor, Enache Jiru, ministerul urmărește săptămânal piețele pentru a vinde obligațiuni în euro în pe piețele externe.

Cu o anumită marjă de siguranță, pot spune că vom emite sigur eurobonduri în următoarele două luni”, a declarat Jiru, care a precizat că piețele sunt monitorizate săptămânal și au loc discuții cu investitorii, al căror interes a început să crească.

Ministerul de Finanțe a respins toate ofertele pentru cele 200 de milioane de lei în obligațiuni pe patru ani, pe care intenționa să le vândă joi.

Statul român a vândut mai puțină datorie decât și-a plănuit începând cu luna iunie, pe fondul disputei politice dintre premierul Victor Ponta și președintele suspendat Traian Băsescu.

Ultima oră
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane
18:07 - Certificatul verde, obligatoriu în Capitală de la miezul nopții. Autoritățile au introdus restricțiile de scenariu roșu (VIDEO)
17:54 - Restricții în al patrulea val al pandemiei: 417 de localități din România au rata de incidență mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori
17:41 - Discursul lui Firicel din „Las Fierbinţi” (Pro TV), despre şansa ratată a băiatului său de a merge la facultate, a adus aminte de cazurile Simona Halep şi Emma Răducanu
17:17 - Ministerul Educației: Peste 17.000 de elevi vor face școală online din cauza intrării localităților în scenariul roșu
17:00 - Analiza COVID-19: Numărul pacienților internați la ATI s-a dublat în două săptămâni / 91,5% din decesele înregistrate între 13 și 19 septembrie au fost la persoane nevaccinate (DOCUMENT)
16:59 - COVID-19: Comuna Negrileşti din judeţul Bistriţa-Năsăud are o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 8,2 la mie
16:37 - Speriați că stânga ar putea câștiga alegerile de duminică, milionarii germani își mută averile în Elveția
16:33 - Dacia opreşte producţia de la Mioveni, din cauza crizei de semiconductori