Românii, la cumpărături în Vidin: Profitul magazinelor, dublat de traficul intens de pe podul Calafat-Vidin

Românii, la cumpărături în Vidin: Profitul magazinelor, dublat de traficul intens de pe podul Calafat-Vidin
Foto: Finantiștii.ro

Inaugurarea podului peste Dunăre, Calafat-Vidin, nu a dus la o fluidizare a traficului, însă a ajutat la dublarea profitului înregistrat de magazinele din Vidin.

Potrivit polițiștilor români de frontieră, la doar două zile de la deschiderea podului, acesta a fost traversat de peste 5.000 de vehicule și peste 10.000 de călători.

Cu un control la frontieră de cel mult 10 minute, plus alte 3-5 minute la traversare, fluxul de mașini a crescut considerabil, iar acest lucru este în favoarea bulgarilor, scrie cotidianul din Sofia, Duma.

Românii traveresează pentru a-și face cumpărăturile, dat fiind că prețurile din Bulgaria sunt mai mici decât în țară. De asemenea, cluburile și discotecile din Vidin sunt luate cu asalt de români, dat fiind că în Calafat nu există multe astfel de localuri, citează Agerpres

De asemenea, s-a înființat și o cursă de autocar Vidin-Calafat-Craiova, cu prețul de 15 leva per călătorie, echilaventul a 7,5 euro. Pentru traseul Vidin – Calafat, o călătorie costă 5 leva, echivalentul a 2,5 euro.

Traversarea podului rămâne gratuită până la sfârșitul lunii iunie, urmând ca de la 1 iulie să fie taxate mașinile cu câte 6 euro. Pietonii și bicicliștii vor continua să traverseze gratis.