Rusia a detronat Arabia Saudită pe piața chinezească

Rusia a detronat Arabia Saudită pe piața chinezească
Foto: sfaturideviata.ro

Exporturile de petrol din Rusia în China au crescut cu aproximativ 42 de procente, compania Transneft livrând untotalde 22 milioane de tonedin ianuarie până în mai.

Potrivit statisticilor, Rusia a detronat Arabia Saudită pe piața chinezească, arabii ajungând pe locul al doilea cu un total de 21.8 milioane de dolari. Al treilea furnizor al Chinei este Angola, aceastaexportând un total de 18.5 milioane de tone, noteazărt.com

Exporturile din Rusia către China s-au dublat în ultimii cinci ani.

Sergey Andropov, vicepreședintele Transneft, a declarat că oficialii chinezi sunt gatasă importe în acest an 27 de milioane de tone de petrol.

Rusia a început furnizarea de petrolcătre China din anul 2011.

Tags:
Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)