Salariul mediu în Hidroelectrica, 1.643 euro: Angajaţii au 70 de beneficii

Salariul mediu în Hidroelectrica, 1.643 euro: Angajaţii au 70 de beneficii

Potrivit administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, contractual colectiv de muncă la Hidroelectrica este unul atipic în condițiile în care salariul mediu este de 1,643 de euro, iar salariaţii companiei beneficiază de 70 de tipuri de beneficii, informează Mediafax.

„Este atipic, n-am mai auzit nicăieri în lumea asta. Mai mult de jumătate dăm pe altceva decât pe muncă”, s-a plans Borza, explicând că sumele cheltuite pe cele 70 de beneficii, prime jubiliare, indemnizaţii, şi alte beneficii ale angajaților valorează cu 300% mai mult faţă de salariul de bază.

„Câteva exemple: 30 milioane lei primă de vacanţă, 21 milioane lei deplăsări ale personalului din şi de la serviciu, inclusiv pentru deplasări în interes personal cu familia, 13 milioane lei diurne pentru delegaţii, 18 milioane lei sporuri de fidelitate şi prime jubiliare, 31 milioane lei prime de vechime”, a spus Borza.

Aceste cheltuieli, împreun cu alte alte cauze au dus la intrarea in insolvenţă a companiei de stat. Printre cauzele care au grăbit situația de la Hidroelectrica au fost scăderea cifrei de afaceri şi creșterea datoriilor, pe fondul unui dezastru de management şi al secetei. Între ianuarie 2009 şi mai 2012 pierderile Hidroelectrica au ajuns la 2,7 miliarde lei.

Salarii uriașe la Hidroelectrica

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22721').select();" id="embed_text_22721" />