Scădere semnificativă a acțiunilor Netflix. Căderea de pe bursă, provocată de estimările privind numărul de abonați

Scădere semnificativă a acțiunilor Netflix. Căderea de pe bursă, provocată de estimările privind numărul de abonați
Foto: Pixabay

Acțiunile Netflix Inc. au scăzut cu aproape 20%, în condițiile în care platforma de streaming a estimat că numărul de abonați va înregistra o creștere redusă în primul trimestru din 2022, potrivit Reuters și finance.yahoo.com preluate de Agerpres.

Acțiunile Netflix au scăzut cu 20%

Dacă în 2020 numărul clienților creștea cu peste 36 de milioane, la ora actuală Netflix se confruntă cu o încetinire semnificativă la acest capitol.

Compania prognozează că numărul clienților va crește cu 2,5 milioane în perioada ianuarie-martie 2022, deși a avut și producții de succes, cum a fost cazul peliculei „Don`t Look Up”, care a provocat dezbateri intense pe rețelele sociale. Cu toate acestea, analiștii se așteptau la o estimare de 5,9 milioane, potrivit datelor Refinitiv.

Netflix Inc a temperat așteptările experților și a invocat apariția cu întârziere a unor produse, precum a doua serie a serialului „Bridgerton” sau filmul „The Adam Project”.

După închiderea ședinței bursiere, acțiunile companiei au scăzut cu o cincime, la 408,13 dolari. Rivala sa Walt Disney Co a înregistrat un declin al titlurilor de 4%, iar acțiunile Roku Inc au suferit un recul de 5%.

Numărul clienților Netflix crescuse cu 8,3 milioane în trimestrul IV din 2021, deși analiștii estimau o majorare de 8,4 milioane. La finalul anului, numărul clienților pe plan global a ajuns la 221,8 milioane, în creștere cu 18,2 milioane comparativ cu 2020.

Tot în trimestrul IV din 2021, rezultatul pe acțiune pe bază ajustată s-a situat la 1,22 dolari și a depășit estimările de 0,82 dolari, iar veniturile au atins 7,71 milioane de dolari.

Netflix a anunțat săptămâna trecută majorarea prețurilor pe cele mai mari piețe, SUA și Canada.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina