Standard and Poor’s a retrogradat din nou ratingul Nokia, menționând o perspectivă negativă

Standard and Poor’s a retrogradat din nou ratingul Nokia, menționând o perspectivă negativă
Foto: technology.inquirer.net

Agenția Standard and Poor’s a retrogradat din nou ratingul de credit al Nokia Corp., avertizând și că producătorul finlandez de telefoane mobile ar putea să fie nevoit să scadă și mai mult prețurile smartphone-urilor sale Lumia în următoarele trimestre pentru a își apăra poziția pe piață.

Ratingul de credit a fost scăzut de la BB+ la BB-, păstrându-se perspectiva negativă pentru acesta. Conform Standard and Poor’s, rezultatele din al doilea trimestru ale Nokia și orientarea financiară pentru al treilea trimestru sunt mai scăzute decât se aștepta, relatează Fox Business.

Decizia celor de la Standard and Poor’s vine într-o perioadă în care Nokia este cercetată atent cu privire la banii săi, fiind într-o perioadă dureroasă de tranziție pentru a adopta sistemul de operare pentru telefoane al Microsoft pentru viitoarele sale smartphone-uri.

Retrogradarea este cea de-a doua făcută de Standard and Poor’s din aprilie. De altfel, după o serie de retrogradări succesive, Nokia a ajuns în categoria junk, nerecomandată investitorilor, din punctul de vedere al tuturor celor trei mari agenții de rating: Fitch Ratings, Moody’s Investor Service și Standard and Poor’s.

Tags: