Standard&Poor’s a confirmat ratingurile României, cu perspectivă stabilă

Standard&Poor’s a confirmat ratingurile României, cu perspectivă stabilă

Agenţia de rating Standard&Poor’s a confirmat ratingurile României pentru datoriile pe termen lung și scurt în valută și în moneda locală, la nivelulBBB-/A-3, cu perspectivă stabilă.

Menţinerea ratingurilor României se datorează continuării procesului de consolidare fiscală şi scăderii gradului de îndatorare externă a României, potrivit agenţiei de evaluare financiară.

S&P notează însă că Romania a intrat în recesiune tehnică în prima jumătate a anului 2014, cu două trimestre consecutive de contracţie economică, provocată în primul rând de nivelul redus al investiţiilor, determinat în special de nivelul scăzut de absorbiţie a fondurilor europene.

Din acest motiv, agenţia anticipează că creşterea economică a României va încetini în acest an la 2,2%.

Totuşi, pentru perioada 2014-2017, S&P anticipează o creştere medie a PIB de 2,7%, cu o îmbunătăţire treptată a cererii interne, în pofida declinului populaţiei şi a factorilor care inhibă creşterea, precum infrastructura necorespunzătoare.

Tags:
Ultima oră
23:25 - Alexandru Rafila, despre testarea obligatorie, pe banii lor, a medicilor care refuză vaccinarea: Îi va enerva. Cum să-i pedepsești? Tu ai nevoie de ei pentru valul 4 al pandemiei și vii să-i ameninți? (VIDEO)
23:11 - Raed Arafat, primele declarații după tragedia de la Biblioteca Națională: Aceste accidente denotă că nu s-a asigurat zona foarte bine
22:48 - Alexandru Rafila: N-avem încă 5 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze, dar am văzut un clip postat de premier. Eu știu că atunci când ai un eșec, nu faci un videoclip ca să sărbătorești (VIDEO)
22:38 - Cutremur în Vrancea. Seismul produs luni seara este cel de-al 11-lea înregistrat în România, în ultimele două zile
22:22 - Cipru introduce măsuri mult mai stricte pentru prevenirea COVID-19. Ce acte trebuie să aibă turiștii la intrarea în țară și în spațiile publice
22:12 - Virgil Guran (PNL): Sper că nu se dau bani la rectificare contra voturi. Vedem atunci… / Avem colegi cărora li s-au scos niște dosare / Serviciile au intervenit prin partide. Asta nu trebuie să se mai întâmple (VIDEO)
21:35 - Virgil Popescu, ministrul Energiei: OMV nu poate vinde acțiunile de la Petrom către o altă companie fără acordul statului român
21:30 - Violeta Alexandru: Rectificarea bugetară nu trebuie să pară ca și când ar fi o vânătoare de vrăjitoare, ca și cum așteptăm la cotitură un pretext contra unor miniștri
21:01 - Revoltă într-o comunitate din Spania, după ce un român a fost bătut până la comă de mai mulți interlopi. Indivizii, cunoscuți pentru faptul că atacă oamenii doar ca să se distreze (VIDEO)
20:53 - Alertă pentru turiștii din Bulgaria. Canicula a provocat importante incendii de vegetație