Top "Forbes" 2011: Dinu Patriciu şi Frank Timiş, cei mai bogaţi români

Top "Forbes" 2011: Dinu Patriciu şi Frank Timiş, cei mai bogaţi români
În topul miliardarilor de anul acesta, conform revistei "Forbes" apar doar două nume româneşti, respectiv Dinu Patriciu şi Frank Timiş, informează Adevărul. În timp ce anul trecut, România a avut doi...

În topul miliardarilor de anul acesta, conform revistei „Forbes” apar doar două nume româneşti, respectiv Dinu Patriciu şi Frank Timiş, informează Adevărul.

În timp ce anul trecut, România a avut doi reprezentanţi în plus, Ion Ţiriac şi Ioan Niculae, anul acesta cei doi afacerişti nu mai figurează în listă.

Potrivit sursei precizate, Dinu Patriciu coboară 103 locuri iar Frank Timiş este pentru prima oară prezent în clasament.

Date despre Dinu Patriciu

Pe locul 540, Dinu Patriciu are o avere de 2,2 miliarde de dolari. Deşi averea lui este la acelaşi nivel cu cel din anul precedent, omul de afaceri a căzut cu 103 poziţii. În momentul de faţă, Din Patriciu are investiţii în domeniul imobiliar, media, energie, bancar şi IT&C.

Date despre Frank Timiş

Pe locul 1.057, Frank Timiş are o avere de 1,1 miliarde de dolari. În acest moment, miliardarul are investiţii în industria minieră şi petrolieră. Deţine două avioane Challenger Bombardier 604.

Primele poziţii al topului „Forbes” 2011

Pe primul loc, cu o avere de 74 de miliarde de dolari, se află magnatul mexican, Carlos Slim Helu.

Locul doi, cu o avere de 56 de miliarde de dolari, îl ocupă  Bill Gates. Averea acestuia a crescut cu 3 miliarde de dolari.

Pe locul trei, cu o avere de 50 de miliarde de dolari, se află americanul Warren Buffett.