4 electrocasnice de ultimă generație care îți vor schimba viața în bine

4 electrocasnice de ultimă generație care îți vor schimba viața în bine
Sursa foto: Pexels

O bună gestionare a vieții cotidiene, cu toate aspectele sale, personal, familial, profesional și social, înseamnă, printre altele, și o organizare a treburilor casnice. Dezvoltarea unor obiceiuri bune, de exemplu, folosirea unor liste de sarcini și  evitarea momentelor de distragere, îți poate permite să eviți să pierzi timpul și să devii mai productiv. Iar, când vine vorba despre anumite treburi casnice, de exemplu, curățenie sau gătit, o soluție pentru a economisi timp este să folosești anumite aparate electrocasnice de ultimă generație. Iată mai jos patru dintre acestea care îți vor schimba viața în bine.

Mașina de spălat cu uscător

Aceasta combină o masina de spalat rufe clasică cu un uscător, deci, din start, poți economisi spațiu. Acest lucru poate fi important dacă locuința ta nu dispune de un balcon unde poți să-ți usuci hainele sau dacă dimensiunile acestuia sunt prea mici. Hainele sunt mai întâi spălate, iar apoi uscate în același tambur, iar acest lucru se poate face fie cu un program de spălare – uscare, fie în două cicluri separate. Proprietarii de animale mai au ca beneficiu la un astfel de aparat electrocasnic faptul că pot scăpa eficient de părul de pe țesături. Achiziționarea unei mașini de spălat cu uscător este avantajoasă în termen de costuri pe termen lung.

Aspiratorul fără sac

Atunci când vrei să faci curățenie, poți constata că un aspirator tradițional cu sac își are limitele lui. Soluția poate să fie o nouă generație de aspiratoare care sunt mult mai simplu de întreținut, pentru că nu au sac. Un aspirator fara sac se deosebește de modelele tradiționale prin faptul că este dotat cu un recipient de colectare a gunoiului în locul cunoscutei pungi de hârtie sau pânză. Nu mai este nevoie să cumperi saci sau să îl speli pe cel de pânză, ci doar să golești rapid recipientul în care s-a adunat gunoiul, după utilizare. Acest tip de aspirator este, deci, ecologic, pentru că nu vei contribui la poluarea mediului cu pungile pentru gunoi. Pe de altă parte, trebuie să iei în considerare că aspiratoarele fără sac sunt mai zgomotoase decât cele tradiționale. În plus, la unele modele, este necesar ca, din când în când, să fie schimbat filtrul de praf.

Multicooker-ul

Una dintre soluțiile pentru a prepara mese mai sănătoase și echilibrate este multicooker-ul, un aparat inteligent care te ajută și să economisești timp. Multicooker-ul este un aparat multifuncțional folosit pentru prepararea alimentelor cu o cantitate foarte mică de grăsimi sau fără, prin prăjire, fierbere, coacere ori la aburi. În funcție de model, cu ajutorul lui poți coace pâine și prepara iaurt. Deci poți pregăti mese variate pentru tine și familia ta. Pentru a crea un meniu sănătos și gustos, tot ce trebuie să faci este să pui ingredientele în vasul multicooker-ului și să pornești aparatul după ce ai ales meniul corect. Poți alege când să fie mâncarea gata, fără să stai lângă aparat să o verifici, și o poți menține caldă un anumit interval de timp. Pe lângă economia de timp, aparatul poate să fie o investiție pe termen lung, pentru că îmbină funcționalitățile mai multor aparate, la un cost mai mic.

Robotul de bucătărie

Robotul de bucătărie face din gătit o activitate mai ușoară și mai rapidă, pentru că permite prepararea diverselor feluri de mâncare într-un  timp record. Taie, toacă, rade, mixează, frământă aluaturi, stoarce fructe pentru sucuri, pasează ingredientele pentru smoothie-uri sau diverse sosuri, precum cele de brânză ori hummus. Unul dintre motivele principale pentru a achiziționa un robot de bucătărie este faptul că economisești foarte mult timp și devii mai eficient cu pregătirea ingredientelor pentru mâncăruri. În plus, poți prepara rapid mâncăruri mai sănătoase, din produse mai proaspete și mai puțin procesate.

Aparatele electrocasnice prezentate mai sus sunt foarte practice și îți vor permite să termini anumite treburi casnice foarte rapid. Timpul liber este esențial în viața ta personală, iar o bună organizare a sarcinilor îți va permite să te bucuri mai mult de pasiunile tale, familie și prieteni.

Urmăriți B1TV.ro și pe