Accident de muncă la mina Livezeni: Peste 10 mineri s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Accident de muncă la mina Livezeni: Peste 10 mineri s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Peste zece mineri de la mina Livezeni s-au intoxicat cu monoxid de carbon, după o defecțiune produsă la un transformator electric. A fost declanșat planul roșu de intervenții.Hunedoara Liberă vorbește despre cel puțin 11 mineri afectați, dar Libertatea precizează că sunt 13-14.Ei au fost duși la spitalul din Petroșani.

Mineri intoxicați cu monoxid de carbon la Livezeni

Un accident de muncă s-a produs, marți dimineață, la mina Livezeni din județul Hunedoara. Mai mulți mineri s-au intoxicat cu monoxid de carbon, după ce a ars instalația electrică de la un aparat.

„Din primele date vorbim e 13-14 persoane. S-a declanșat și planul roșu de intervenție. Pentru moment mai este un singur miner care mai trebuie scos, cei care au ieșit la suprafața sunt cooperanți, însă au fost transportați la spital”, au declarat reprezentanții ISU Hunedoara, pentru ziarul Libertatea.

Minerii au fost transportați la spital la Petroșani.

„Un aparat a luat foc și s-au intoxicat cu monoxide de carbon, a ars instalația electric, au ieșit pe picioarele lor din mină. Un caz este ceva mai grav”, a explicat Vasilică Potecă, prefectul județului Hunedoara.

Au intervenit la fața locului o autospecială pentru transport victime multiple, cinci ambulanțe SMURD și trei ale SAJ. De asemenea, un elicopter SMURD a fost prealertat.

O anchetă va stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

Producția la mina Livezeni, oprită în aprilie

La mijlocul lunii aprilie, producția la mina Livezeni a fost oprită, încetând exploatarea stratului 13 ceea ce presupunea mutarea echipamentelor într-un alt abataj, nota Gazeta de Dimineață, la acea vreme. În săptămânile cu activitatea stopată, producția de huilă de la Complexul Energetic Hunedoara a fost înjumătățită.

Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara a declarat la acea dată că se lucrează la deschiderea unui nou câmp de lucru, operațiune ce ar urma să dureze două luni. Acesta a mai precizat atunci că, după ce va fi deschis noul abataj, mina Livezeni va da peste 1000 de tone zilnic.

Minerii, nemulțumiți de condițiile în care sunt ținuți în plină epidemie de coronavirus

La finele lunii mai, Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului ”Solidaritatea 2013” de la cariera Lupoaia, județul Gorj, a cerut autorităților să verifice în ce condiții sunt ținuți mierii în plină pandemie de coronavirus.

Bunoaica spune că oamenii sunt înghesuiți în autocare și transportați către locurile de muncă, neținându-se cont de nicio regulă impusă de autorități.

Asta se adaugă la condițiile deja grele de muncă ale acestora.

Urmăriți B1TV.ro și pe