Acte de vandalism în cetatea Alba Iulia. Peste 120 de indicatoare rutiere au fost mâzgălite cu vopsea: „Alți bani, altă distracție”

Acte de vandalism în cetatea Alba Iulia. Peste 120 de indicatoare rutiere au fost mâzgălite cu vopsea: „Alți bani, altă distracție”
Sursa Foto: Captură Video/ stirileprotv.ro

Peste 120 de indicatoare rutiere au fost vandalizate în municipiul Alba Iulia de oameni rău-voitori, iar pagubele se ridică la 25.000 de lei. Informațiile au fost prezentate de viceprimarul Emil Popescu, în mediul online.

Peste 100 de indicatoare rutiere și alte bunuri din Alba Iulia au fost vandalizate

Multe dintre indicatoarele rutiere vandalizate sunt în cartierul Cetate, unde vin turiști din toată lumea să vadă fortăreața. Suspecții au folosit vopsea spray pentru graffiti și au mâzgălit tot ce le-a ieșit în cale: nu doar indicatoare rutiere, ci și bănci, scaune, chiar și zidurile cetății, potrivit stirileprotv.ro.

Se pare că indicatoarele nu pot fi curățate, așa că vor fi înlocuite. Autoritățile locale au făcut plângere penală pentru distrugere, iar polițiștii îi caută acum pe cei vinovați.

„Eu nu înțeleg ce urmăresc cu chestia asta. Mi se pare o impertinență, o nesimțire, un atac la civilizație și până la urmă la legile statului”, a declarat un localnic.

 „La sensuri unice am văzut multe. Era șters cu ceva vopsea albastră. Alți bani, altă distracție. Banii Primăriei, banii noștri, că eu plătesc impozit la Primărie”, a mai spus un șofer.

Sursa Foto: Ziarulunirea.ro

Viceprimarul Emil Popescu: Primăria a făcut plângere penală

„Imaginile pe care le vedeți sunt doar o parte din cele pe care Primăria din Alba Iulia le-a transmis IPJ, alături de o plângere penală pentru distrugere. Deocamdată, nu se cunoaște cine se face vinovat de aceste fapte. Ce știm sigur este că circa 120 de indicatoare rutiere au fost „inscripționate” și că pagubele se ridică la 25.000 de lei.

Sper ca polițiștii care au demarat o anchetă în acest caz să depisteze, cât mai curând, autorul sau autorii acestor fapte și să îi tragă la răspundere potrivit legii. Situații similare ne-au fost semnalate și de către cetățeni, în ultimele luni, inclusiv pe rețelele de socializare.

Dacă aveți orice fel de informație legată de cei care comit astfel de fapte reprobabile, vă rog să vă adresați Poliției Locale sau Poliției Municipiului Alba Iulia. În calitate de viceprimar, dar și de cetățean al orașului, sper ca vinovații să fie identificați în cel mai scurt timp și să plătească pentru faptele comise”, a transmis viceprimarul Emil Popescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe