Acuzații pentru Therme: Clienții complexului ar fi filmați la vestiare, în zona unde se dezbracă (FOTO)

Acuzații pentru Therme: Clienții complexului ar fi filmați la vestiare, în zona unde se dezbracă (FOTO)

Un bucureștean cere 100.000 de euro daune morale societății care administrează complexul Therme. Bărbatul susține că, prin instalarea de camere de supraveghere în zona vestiarelor, i s-ar fi încălcat dreptul la viață privată și la protecția datelor cu caracter personal, informează Adevărul.

„Camerele de supraveghere sunt amplasate chiar deasupra vestiarelor. Nu vorbim de zona de intrare şi de ieşire din vestiar, ci chiar deasupra cabinelor de schimb”, a declarat bărbatul, potrivit sursei citate.

Reprezentanții Therme susțin, pe de altă parte, că partea de supraveghere video respectă noua legislaţie pentru protecţia datelor personale.

„Rolul camerelor de luat vederi este legat de siguranţa persoanelor şi securitatea bunurilor. Prezenţa acestor camere video este prevăzută, atât în Regulamentul de ordine interioară al centrului, cât şi afişată fizic la accesul în centrul Therme. Camerele video sunt amplasate pe culoarele de acces, în spaţiile comune şi în zonele de tranzit, excluse fiind interiorul cabinelor de schimb, duşuri şi toalete”, au transmis reprezentanții complexului.

În luna mai a acestui an a intrat în vigoare noul regulament pentru protecția datelor personale, GDPR. Astfel, imaginile surprinse de camerele de supraveghere sunt considerate drept date cu caracter personal, dacă acestea pot fi folosite pentru identificarea persoanelor direct sau indirect.

În același timp, bucureșteanul cere 50.000 de euro ca despăgubiri după un accident pe care l-a suferit tot la Therme, mai notează Adevărul. În acest caz, bărbatul susține că nu au fost respectate obligaţiile legale cu privire la asigurarea pazei şi supravegherii interne.

„Vara trecută am suferit o fractură la genunchi în momentul în care mi-au fost furaţi papucii antiderapanţi lăsaţi la intrarea în bazinul central. În momentul în care m-am îndreptat spre recepţie să reclam furtul, aşa cum mi s-a sugerat, am alunecat pe podeaua udă şi mi-am rănit genunchiul drept”, a povestit bărbatul.

Acesta mai susține că în urma accidentului a suferit pierderi materiale de aproximativ 16.000 de lei, iar în schimb a primit despăgubiri de doar 9.000 de lei de la reprezentanții complexului.

Foto: adevarul.ro

Tags:
Ultima oră