Adrian Năstase: Este o rușine faptul că problema câinilor maidanezi nu a fost rezolvată (VIDEO)

Adrian Năstase: Este o rușine faptul că problema câinilor maidanezi nu a fost rezolvată (VIDEO)

Fostul premier Adrian Năstase a declarat luni dimineață, în fața sediului ÎCCJ, că problema câinilor maidanezi reprezintă o rușine pentru țară, arătând că din cauza faptului că durează de zeci de ani, mulți au ajuns să ceară soluții radicale, cum ar fi eutanasierea lor.

„Cred că este o rușine faptul că încă această problemă nu este încă rezolvată la nivelul întregii țări. S-a ajuns la momentul în care mulți cer soluții mai radicale. Aceste lucruri trebuie discutate cu calm, dar este clar că nu mai pot continua în acest fel”, a declarat Năstase.

El a precizat că situația câinilor comunitari trebuie rezolvată la nivel național, cetățenii având nevoie de o ambianță pașnică pe stradă.

„Proiectul de lege care se află în Parlament  este extrem de important și ar trebui să ofere o soluție pentru toată țara. Nu poți să rezolvi această problemă doar în București pentru că oamenii din zone adiacente ar veni cu portbagaje pline cu câini capturați în alte locuri și i-ar arunca în București, cum s-a mai întâmplat și înainte.De aceea cred în nevoia unei reglementări generale, bazată pe un ansamblu de măsuri care să nu vină într-o formulă de răzbunare, ci într-un care să țină seama de interesul celor care merg pe stradă și au nevoie de o ambianță pașnică, nu ostilă”
, a conchis Adrian Năstase.

Adrian Năstase: Este o rușine că problema câinilor nu e rezolvată

Embed: