Adrian Năstase, la Curtea de Apel București. Avocat: Nu mai cerem întreruperea executării pedepsei

Adrian Năstase, la Curtea de Apel București. Avocat: Nu mai cerem întreruperea executării pedepsei

UPDATE: Adrian Năstase a părăsit incinta Curții de Apel în jurul orei 9:40 pentru a fi dus înapoi la penitenciar. Soția și fiul acestuia au părăsit de asemenea CAB.

Avocatul lui Năstase, Ion Cazacu, s-a arătat revoltat de faptul că acuzatul a fost aduse la CAB în condițiile în care clientul său și-a retras recursul făcut la solicitarea de întrerupere a pedepsei. Avocatul a invocat motive medicale și faptul că acuzatul se află sub tratament.

Cazacu a precizat că nu se va mai cere întreruperea pedepsei și că astfel contestația este închisă. În schimb se va depune o cerere privin o contestație la executare pentru cele șase zile pe care  Năstase le-a petrecut la Spitalul Floreasca, după tentativa de suicid, pe motiv că fostul premier a stat sub pază.

Avocatul lui Năstase, după audierile de la CAB

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21955').select();" id="embed_text_21955" />

Adrian Năstase a fost dus la Curtea de Apel București unde se se judecă recursul la contestația de întrerupere a executării pedepsei. Fostul premier a dat o declarație în fața judecătorilor. La proces au asistat și soția și fiul cel mare al lui Adrian Năstase, precum şi rude şi prieteni ai acestuia.

Dacă  inițial era vorba de o cerere de amânare a pedepsei pe motive medicale, solicitarea a fost schimbată într-una de anulare pentru că Năstase era deja încarcerat la Rahova.

Judecătorii au discutat pe marginea cererii respective pe 28 iunie, iar o decizie finală a fost amânată de două ori pentru că avocații nu au putut dovedi cu documente că Năstase are o stare de sănătate precară.

Decizia judecătorilor depinde foarte mult de concluzia la care vor ajunge judecătorii după analiza expertizei medico-legale din dosar. Năstase are șanse să-i fie întreruptă pedeapsa dacă se decide că starea sa de sănătate nu-i permite să suporte condițiile unui spital penitenciar.

Fostul premier pare să se simtă bine, deși avocații invocă boli grave (în special afecțiuni cardiace și diabet). Chiar la sosirea la Curtea de Apel, Năstase le-a spus jurnaliștilot că se simte bine. La începutul acestei săptămâni, acuzatul a fost mutat de la Spitalul Penitenciar Ravoha la cel de la Jilava, tot din motive medicale.

În cazul unei decizii favorabile, fostul premier va fi pus în libertate de îndată. Decizia de marți a Curții de Apel este definitivă.

Năstase, la Curtea de Apel

Embed: " />