Adrian Năstase, la Curtea de Apel București. Avocat: Nu mai cerem întreruperea executării pedepsei

Adrian Năstase, la Curtea de Apel București. Avocat: Nu mai cerem întreruperea executării pedepsei

UPDATE: Adrian Năstase a părăsit incinta Curții de Apel în jurul orei 9:40 pentru a fi dus înapoi la penitenciar. Soția și fiul acestuia au părăsit de asemenea CAB.

Avocatul lui Năstase, Ion Cazacu, s-a arătat revoltat de faptul că acuzatul a fost aduse la CAB în condițiile în care clientul său și-a retras recursul făcut la solicitarea de întrerupere a pedepsei. Avocatul a invocat motive medicale și faptul că acuzatul se află sub tratament.

Cazacu a precizat că nu se va mai cere întreruperea pedepsei și că astfel contestația este închisă. În schimb se va depune o cerere privin o contestație la executare pentru cele șase zile pe care  Năstase le-a petrecut la Spitalul Floreasca, după tentativa de suicid, pe motiv că fostul premier a stat sub pază.

Avocatul lui Năstase, după audierile de la CAB

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21955').select();" id="embed_text_21955" />

Adrian Năstase a fost dus la Curtea de Apel București unde se se judecă recursul la contestația de întrerupere a executării pedepsei. Fostul premier a dat o declarație în fața judecătorilor. La proces au asistat și soția și fiul cel mare al lui Adrian Năstase, precum şi rude şi prieteni ai acestuia.

Dacă  inițial era vorba de o cerere de amânare a pedepsei pe motive medicale, solicitarea a fost schimbată într-una de anulare pentru că Năstase era deja încarcerat la Rahova.

Judecătorii au discutat pe marginea cererii respective pe 28 iunie, iar o decizie finală a fost amânată de două ori pentru că avocații nu au putut dovedi cu documente că Năstase are o stare de sănătate precară.

Decizia judecătorilor depinde foarte mult de concluzia la care vor ajunge judecătorii după analiza expertizei medico-legale din dosar. Năstase are șanse să-i fie întreruptă pedeapsa dacă se decide că starea sa de sănătate nu-i permite să suporte condițiile unui spital penitenciar.

Fostul premier pare să se simtă bine, deși avocații invocă boli grave (în special afecțiuni cardiace și diabet). Chiar la sosirea la Curtea de Apel, Năstase le-a spus jurnaliștilot că se simte bine. La începutul acestei săptămâni, acuzatul a fost mutat de la Spitalul Penitenciar Ravoha la cel de la Jilava, tot din motive medicale.

În cazul unei decizii favorabile, fostul premier va fi pus în libertate de îndată. Decizia de marți a Curții de Apel este definitivă.

Năstase, la Curtea de Apel

Embed: " />
Ultima oră
10:15 - O familie de români a plecat în Grecia cu un Tico, fără roată de rezervă. Decizia a stârnit furia șoferilor: „Nu vreți sa știți ce a fost in mesageria mea”
10:01 - România condamnă cu fermitate atacul deliberat asupra vasului „Mercer Street” și își rezervă dreptul de a acționa în consecință. Ambasadorul Iranului, convocat de urgență la MAE
09:56 - Fost ministru al apărării din Republica Moldova, arestat pentru 30 de zile: Alexandru Pînzari e suspectat că ar fi comis infracțiuni ca șef al Inspectoratului General de Poliție
09:49 - O nouă multinațională vine în România. Compania a început deja să recruteze masiv
09:29 - Incendiu puternic la o hală de producție a polistirenului din Dâmbovița. A fost emisă avertizare Ro-Alert
09:29 - Trendul de creștere continuă: Prețul spot al energiei electrice din România a atins un nou maxim istoric în iulie 2021
09:03 - Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea reduce de 25 de ori riscul să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc cu varianta Delta”
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze