Adrian Streinu Cercel: Ar trebui să începem să testăm la fiecare scară de bloc (VIDEO)

Adrian Streinu Cercel: Ar trebui să începem să testăm la fiecare scară de bloc (VIDEO)

Adrian Streinu Cercel a declarat că e necesară testarea „la fiecare scară de bloc” pentru a fi limitată transmiterea coronavirusului. „Cu un diagnostic precoce, şansa de supravieţuire creşte considerabil”, a mai spus medicul infecționist.

Adrian Streinu Cercel cere testare COVID la scara de bloc

„Ar trebui luate măsuri pentru limitarea transmiterii acestui virus, ba chiar ar trebui să începem să testăm la fiecare scară de bloc, așa încât să dăm oamenilor o şansă de a fi diagnosticaţi din prima. Cu un diagnostic precoce, şansa de supravieţuire creşte considerabil”, a declarat Adrian Streinu Cercel, duminică, într-o conferinţă în cadrul Maratonului vaccinării de la Bucureşti.

Întrebat ce înseamnă concret testarea la fiecare scară de bloc, medicul infecționist a răspuns: „Epidemiologii trebuie să coboare în stradă pentru a preveni transmiterea virusului din om în om. Vreţi să scăpăm mai uşor şi fără victime? Asta va trebui să facem!”.

În cadrul aceleiași conferințe, Streinu Cercel a susținut că medicii se așteaptă în continuare la o creștere a numărului de pacienți COVID, dată fiind rata de transmitere a virusului. Acesta a mai spus că efectele restricțiilor se văd în medie după șase săptămâni.