AFACEREA RO-NET, un nou DOSAR PENAL al procurorilor DIICOT! Prejudiciul este de peste 85 MILIOANE EURO

AFACEREA RO-NET, un nou DOSAR PENAL al procurorilor DIICOT! Prejudiciul este de peste 85 MILIOANE EURO

DIICOT au deschis dosar penal în cazul proiectului de 85,5 milioane de euro pentru implementarea reţelei de Internet de mare viteză Ro-Net în zonele sărace ale României.

Procurorii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și delapidare, reținându-se existența unui grup de persoane constituite cu scopul de a prejudicia interesele Ministerului Comunicațiilor și implicit ale statului român, se arată în Ordonanța DIICOT, obținuta de HotNews.

Procurorii cer informatii si documente de la Ministerul Comunicatiilor referitoare la derularea proiectului RO-NET de 85 milioane de euro pentru informatizarea zonelor sarace.

Proiectul RO-Net a fost demarat 2013 de Dan Nica, pe atunci ministru al Comunicatiilor, urmărit penal în dosarul Microsoft II. Reteaua este implementata in prezent, in urma castigarii unei licitatii, de catre un consortiu condus de Telekom Romania, din care a facut parte pana in aprilie 2015 si Avitech Co, una dintre firmele care ar fi controlate de Sebastian Ghita, si el urmarit penal.

Tags: