Alba: Bărbat întors recent dintr-o țară afectată de Ebola, monitorizat de autoritățile sanitare

Alba: Bărbat întors recent dintr-o țară afectată de Ebola, monitorizat de autoritățile sanitare

Autorităţile sanitare din judeţul Alba  monitorizează un bărbat care a revenit în România după ce a lucrat în Sierra Leone, ţară din Africa în care există cazuri de îmbolnăviri de Ebola, informează Mediafax.

Bărbatul, care a avut un contract de muncă în statul african, va fi monitorizat pe o perioadă de 21 de zile, potrivit unei proceduri standard impuse de Ministerul Sănătăţii, a anunțat șeful Direcţiei de Sănătate Publică Alba, dr. Horia Timiş.

Bărbatul nu a fost spitalizat, ci este doar monitorizat de către autorităţile medicale şi i se măsoară temperatura, urmărindu-se dacă prezintă posibile simptome ale febrei hemoragice.

„Este o procedură standard a Ministerului Sănătăţii transmisă către direcţiile de sănătate prin care se monitorizează orice persoană care a venit din excursie, din vacanţă sau interes de serviciu din zonele critice cu Ebola. Tot ceea ce face Direcţia de Sănătate Publică Alba prin departamentul de epidemiologie este să monitorizeze timp de 21 de zile aceste persoane, temperatura sau alte simptome. Nu sunt probleme şi nu există probleme deocamdată din punctul nostru de vedere”, a precizat Horia Timiş.

Sierra Leone, fostă colonie britanică, este una dintre cele trei ţări africane cele mai afectate de epidemia de Ebola, alături de Liberia şi Guineea.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)