Curtea Supremă cere DNA precizări privind implicarea SRI în dosarul Alinei Bica

Curtea Supremă cere DNA precizări privind implicarea SRI în dosarul Alinei Bica

Judecătorii de la Înalta Curte de Casației și Justiție au decis marți să ceară de la DNA precizări privind implicarea SRI în dosarul în care în primă instanță fosta șefa DIICOT Alina Bica a fost condamnată pentru favorizarea infractorului.

Concret, judecătorii vor să știe dacă ofițerii SRI au oferit sprijin procurorilor DNA în cadrul anchetei, conform Agerpres.

Solicitarea judecătorilor vine în urma unei cereri depuse de avocații apărării.

În noiembrie 2016, Alina Bica a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului.

În acelaşi dosar, fostul ministru Adriean Videanu a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu. Procurorii susţin că Alina Bica l-a ajutat pe Adriean Videanu „să-şi pună la adăpost” acţiunile pe care acesta le deţinea la SC Titan Mar SA, prin ridicarea abuzivă a sechestrului instituit de procurori în dosarul Romgaz. Videanu este cercetat în acest dosar alături de alte persoane pentru punerea în pericol a sistemului energetic naţional pe segmentul gazelor naturale.

De asemenea, DNA mai susţine că, în cursul anului 2013, omul de afaceri Ovidiu Tender i-a cerut sprijinul Alinei Bica pentru a obţine o condamnare cu suspendare în dosarul RAFO, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti. Alina Bica le-ar fi solicitat subordonaţilor săi de la DIICOT să ceară în instanţă condamnarea lui Tender la o pedeapsă cu suspendare, potrivit procurorilor DNA.

Alina Bica nu s-a prezentat în instanța, ea fiind în Costa Rica conform informațiilor oferite de avocatul său. Doar că, la ultimul termen, soția omului de afaceri Ovidiu Tender, Nicole, a fost audiată în proces și a spus că Bica s-ar fi mutat în Panama.

Urmăriți B1TV.ro și pe