Alina Mungiu-Pippidi: Acţiunile contra unor judecători ai Curţii fac rău statului de drept, de la oricine ar veni

Alina Mungiu-Pippidi: Acţiunile contra unor judecători ai Curţii fac rău statului de drept, de la oricine ar veni

Alina Mungiu-Pippidi scrie într-un articol pentru România Curată despre ce se întâmplă în țară în ultima lună, punând accent pe DNA și pe Curtea Constituțională.

Aceasta spune că la ora actuală nu există un proiect de lege care să vizeze desființarea sau subordonarea DNA, iar dacă DNA e în pericol, România curată cheamă la demonstrații.

“NU există ca atare nici un motiv la această oră ca o demonstraţie pro-DNA să fie îndreptată contra Curţii Constituţionale, garantul ordinii constituţionale într-un stat de drept.

CCR nu e mai politizată azi decît era ieri, sau acum un an, doi sau cinci, cînd salva pensiile de la tăiere sau decidea că referendumul contra lui Traian Băsescu nu e valid”, a spus Alina Mungiu-Pippidi.

Președinta SAR spune că de la oricine ar veni, acțiunile contra unor judecători ai Curții afectează statul de drept.

„Aşa cum a atras atenţia Daniel Morar, primul şef al DNA, acţiunile contra unor judecători ai Curţii sau ai Curţii ca ansamblu fac rău statului de drept, de la oricine ar veni.

Daniel Morar e în Curtea Constituţională şi dacă există ceva excepţional care se petrece acolo nu ne îndoim că va ieşi să ne spună. Nu are ce sau cine să-l oprească de la acest lucru”, a mai spus Alina Mungiu-Pippidi.