Alunecări de teren în Vâlcea, în urma precipitațiilor abundente. Drumul de acces spre Mănăstirea Frăsinei s-a surpat (VIDEO)

Alunecări de teren în Vâlcea, în urma precipitațiilor abundente. Drumul de acces spre Mănăstirea Frăsinei s-a surpat (VIDEO)
Foto: captură video B1 TV

Precipitațiile abundente au dus la alunecări de teren în județul Vâlcea, iar o parte din drumul de acces către Mănăstirea Frăsinei s-a surpat. Autoritățile încearcă să remedieze situația, a precizat Irina Petraru, vineri, la Știrile B1 TV.

Dan Pascaru (ISU Vâlcea), pe B1 TV, precizări despre alunecările de teren din județ

Dan Pascaru, inspector-șef la ISU Vâlcea, a oferit detalii despre cele întâmplate în județ și despre eforturile depuse de autorități pentru remedierea situației.

„Astăzi s-a tasat o porțiune de 40-45 de metri pe DJ 658, drum care face legătura cu Mănăstirea Frăsinei. La fața locului au fost prezente toate autoritățile care gestionează un astfel de tip de risc, s-a dispus de către Prefect împreună cu membrii CJSU ca RAJDP, cei care au în administrare drumul respectiv, să intervină urgent astfel încât traficul să se desfășoare corespunzător pe un singur sens. Este balizată corespunzător și momentan nu sunt puse în pericol gospodării în sensul de a fi limitată accesul către acestea.

De asemenea, am mai avut încă un eveniment în Berbești, o surpare de mal care pune în pericol două gospodării. La o gospodărie a fost afectat gardul, la cealaltă, o anexă (…). Am dispus măsuri în regim de urgență pentru punerea în siguranță.

De asemenea, ieri, am avut pe raza localității Malaia, DJ 701D, un drum inundat de aluviuni. Se intervine de ieri – și astăzi se intervine. Din cauza condițiilor meteo, ploaie permanentă, acestea coboară în continuu și inundă drumul. Se intervine, de asemenea, de către RAJDP să fie îndepărtate (…). De precizat faptul că aici este un trafic mai redus.

În noaptea zilei de 13 spre 14, pe DN 67, pe raza localității Horezu, orașului Horezu, a avut loc o alunecare de teren care a blocat sensul de mers dinspre Târgu Jiu spre Vâlcea. S-a intervenit (…) pentru a repune traficul în siguranță”, a declarat Dan Pascaru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:17 - Reprofilare „Hi-Tech”, la fosta uzină Ford din Rusia: Se transformă în gater și se prelucrează lemn
13:12 - Toni Greblă, după tragediile din Turcia: „Multe clădiri din București sunt cu grad de siguranță scăzut sau foarte scăzut. Ar trebui ca și acest ultim tragic eveniment să ne trezească la realitate”
13:12 - O versiune A.I. a lui Seinfeld care se numește „Nothing, Forever” a avut o săptămână intensă. Fanii au crezut că personajele serialului devin conștiente de sine, apoi a fost interzis pentru transfobie
13:07 - Stăpâni de sclavi din România, arestați în Spania. Cum teroriza banda de exploatatori muncitorii aduși din țară, plătiți cu 25 euro pe săptămână
12:51 - Cutremur, marți, în zona seismică Vrancea. Anunțul oficial al autorităților
12:46 - Theo Rose, mărturisiri despre nunta cu Anghel Damian: „Cununia civilă ca să fie totul în regulă cu copilul, să fie pe numele lui”
12:40 - Standard & Poor’s se așteaptă la proteste masive în multe țări europene, pe fondul inflației și scumpirilor / Ce spune agenția de rating despre manifestațiile din România
12:28 - CIA finanțează cercetările în domeniul geneticii și vrea să aducă la viață specii dispărute. Care este motivația geopolitică
12:22 - Victor Rebengiuc, gânduri înainte de a împlini 90 de ani: „Atât timp cât am putere în mine, cât sunt capabil, voi juca!”
12:01 - Kelemen Hunor: Se poate visa la comasarea alegerilor, dar, din punct de vedere constituţional, nu e posibil în acest moment / Eu nu voi candida la prezidențiale