Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, AVERTSIMENT pentru PSD: Unele forţe politice din România consideră oportună discreditarea rolului minorităţii germane (VIDEO)

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, AVERTSIMENT pentru PSD: Unele forţe politice din România consideră oportună discreditarea rolului minorităţii germane (VIDEO)
Foto: banatulazi.ro

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti îi critică pe liderii PSD pentru discursurile antieuropene pe care le au în ultimul timp. Cord Meier-Klodt spune că social-democraţii denigrează prin afirmaţiilor lor inclusiv minoritatea germană din România, minoritate care este loială pământului românesc pe care trăieşte.

Prezent la un eveniment la Mediaş, ambasadorul Germaniei la Bucureşti a lăsat diplomaţia la o parte şi a arătat cu degetul spre liderii PSD şi spre discursul lor total antieuropean. Discurs care se îndreaptă şi spre minoritatea germană din România.

”Anul acesta, aniversăm în mod deosebit 100 de ani de la adeziunea unor comunităţi etnice şi minorităţi la noul stat. Votul germanilor din Bucovina, din noiembrie 1918, a fost urmat, la 8 ianuarie 1919, de Adunarea Saşilor de la Mediaş, apoi de adeziunile germanilor din Basarabia şi ale şvabilor bănăţeni. Acestea reprezintă evenimente de amploare, festive şi pline de simboluri în istoria noului stat. În orice condiţii. Însă, în contextul politic actual, în care unele forţe din ţară continuă să considere oportună discreditarea rolului minorităţii germane în această Românie comună, aceste evenimente sunt mai relevante decât oricând”, a declarat ambasadorul cu prilejul Simpozionului „Hotărârea de Adeziune a Saşilor la Unirea cu România la 100 de ani”, informează Agerpres.

Cord Meier-Klodt a ţinut să reamintească puterii de la Bucureşti că Germania este unul dintre cei mai importanţi parteneri ai României.

„În prezent, Germania este unul dintre cei mai importanţi parteneri ai României. În aproape orice privinţă. Iar acest lucru se datorează, în esenţă, influenţei minorităţii germane, existenţei acesteia ca grup etnic autohton pe aceste frumoase meleaguri şi până la deja proverbialul său „rol de punte” între ţările noastre astăzi, la care face referire şi Tratatul de prietenie româno-german din anul 1992. Poate exista un semn mai convingător de apreciere a acestei moşteniri din partea întregii populaţii, decât faptul că, în prezent, cererea privind limba germană şi tot ceea ce este german este mai mare decât oricând? De ce este aşa? Pentru că mulţi – părinţi, elevi, studenţi, ucenici – o consideră ca pe o cheie a succesului în viaţă. Este vorba despre valori, despre şanse şi perspective – aici, în ţară, în Europa noastră comună şi în plan internaţional”, a mai declarat ambasadorul Germaniei.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
17:18 - Fără carantină la intrarea în Anglia pentru persoanele vaccinate în schemă completă din UE și SUA
17:09 - Cine sunt Ancuța Bodnar și Simona Radiș, canotoarele care au adus primele medalii de aur României la Jocurile Olimpice 2020
17:07 - Premierul Florin Cîțu: „Este o creștere cu cheltuielile de personal față de anul trecut”
16:49 - SUA și Rusia continuă dialogul strategic la Geneva. Joe Biden: Vladimir Putin stă în fruntea unei economii care are arme nucleare și nimic altceva
16:42 - Raed Arafat: Personalul medical trebuie să fie vaccinat. Alternativ, avem testarea periodică
16:25 - Un tânăr de 26 de ani a fost mușcat de un șobolan în centrul Bucureștiului. În ce stare se află acum
16:15 - Raed Arafat, despre controlul persoanelor nevaccinate în restaurante sau cluburi: E responsabilitatea organizatorilor, în primul rând
16:14 - Florin Cîțu, despre propunerea HoReCa: Sunt de acord cu a avea o transparentizare a bacșișului, dar cu impozitarea am rezerve de fiecare dată. Când introducem taxe, efectele sunt directe și indirecte (VIDEO)
16:12 - Florin Cîțu: Avem un an record de investiții / Unele proiecte au execuție zero și e inadmisibil. Le-am spus miniștrilor să revadă ce s-a întâmplat (VIDEO)
15:49 - Florin Cîțu, despre țintele de vaccinare ratate: Tot ce a ținut de Guvern am făcut. Aș vrea să văd mai mult din partea societății civile și a sectorului privat, mai multă responsabilitate, că de criticat e ușor să criticăm (VIDEO)