Amenzi pentru șoferii care făceau drifturi în Poiana Brașov. Legea prevede amenzi de până la 725 de lei pentru „derapaje controlate, în vederea întoarcerii și rotirii autovehiculului”

Amenzi pentru șoferii care făceau drifturi în Poiana Brașov. Legea prevede amenzi de până la 725 de lei pentru „derapaje controlate, în vederea întoarcerii și rotirii autovehiculului”
Foto simbol: Pixabay

Polițiștii au amendat nouă șoferi care făceau drifturi pe un drum din stațiunea Poiana Brașov în noaptea de miercuri spre joi, anunță Agerpres preluată de G4Media.ro.

Amenzi pentru șoferii care făceau drifturi în Poiana Brașov în noaptea de miercuri spre joi

În colaborare cu jandarmii montani, polițiștii din stațiunea Poiana Brașov au organizat și desfășurat, în noaptea de 7 spre 8 decembrie, între orele 21 și 3, o acțiune cu scopul principal de a depista și trage la răspundere șoferii aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, precum și pe cei care nu respectă normele rutiere în vigoare, arată o informare transmisă de Inspectoratul de Poliție Județean Brașov.

„Astfel, în cadrul activităţilor desfăşurate, au fost verificate 11 autovehicule şi efectuate 11 testări cu aparatul etilotest, fiind constate şi aplicate 9 sancţiuni contravenţionale pentru realizarea intenţionată a unor derapaje controlate, în vederea întoarcerii şi rotirii autovehiculului (drifturi)”, spune IPJ Brașov.

OUG 1/2022 prevede pentru comportamentul agresiv adoptat în conducerea vehiculelor pe drumurile publice, în care se încadrează și „realizarea intenționată a unor derapaje controlate, în vederea întoarcerii și rotirii autovehiculului”, sancționare cu amendă contravențională între 580 de lei și 725 de lei și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:04 - Ştefan Pălărie, despre examenul de admitere la liceu, separat de Evaluarea Națională: Naște multă rezistenţă pentru că atinge un subiect sensibil. Dacă nu ai bani de meditaţii, vei fi sortit examenului săracilor
23:55 - Trei polițiști din SUA au împușcat un bărbat fără picioare ce se afla într-un scaun cu rotile. Cum și-au motivat polițiștii fapta (VIDEO)
23:53 - Oamenii se tem de o posibilă poluare cu produse petroliere pe Râul Argeș / S-au putut observa dâre de combustibil
23:43 - Noi proteste masive în Franța față de reforma pensiilor: Sindicatele spun că au fost 2,8 milioane de manifestanţi (VIDEO)
23:14 - Care este pasiunea neștiută a Deliei Matache / Mama ei o pedepsea în copilărie când făcea acest lucru
23:10 - O pasageră din Italia s-a dezbrăcat și s-a bătut cu însoțitorii de bord. Membrii echipajului au legat-o de scaun
22:58 - Gheorghe Ialomițianu (PMP): Guvernul se împrumută, și o face la dobânzi tot mai mari, în loc să ia fondurile europene, care sunt gratis. Riscăm să pierdem o parte din banii UE (VIDEO)
22:53 - Reșițenii s-au descălțat înainte să intre în noul tramvai livrat de turci. De ce au fost nevoiți să facă acest gest (VIDEO)
22:35 - Țigările electronice de tip VAPE, mai dăunătoare decât țigările obișnuite / Provoacă mai multă inflamație în plămâni
22:19 - CCR a amânat iar dezbaterea sesizării depusă de USR și Forța Dreptei asupra legii care majorează salariile primarilor şi şefilor de consilii judeţene