Amenzile pentru necompletarea formularului digital de intrare în România vor fi anulate. Banii se vor restitui la cerere

Amenzile pentru necompletarea formularului digital de intrare în România vor fi anulate. Banii se vor restitui la cerere
Foto: Captură video

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, un proiect legislativ care anulează amenzile pentru necompletarea formularului digital de intrare în România, iar sumele încasate de stat vor fi restituite la cerere, scrie Adevărul.

„Amenzile contravenţionale aplicate în temeiul art. 4 alin. (l) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, abrogată prin OUG nr. 22/2022, neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, se anulează şi se scad din evidenţele organelor de executare”, arată propunerea legislativă.

Banii vor fi întorși

Totodată, sumele de bani achitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, reprezentând amenzi contravenţionale aplicate în temeiul art. 4 alin. (l) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 129/2021, abrogată prin OUG nr. 22/2022, vor fi restituite la cererea contravenientului.

Aceasta va trebui depusă la organul fiscal de executare competent, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordinului ministrului.

„În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Administraţiei ,stabileşte prin ordin al ministrului, procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor de bani”

Camera Deputaților este forul decizional în acest caz, legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe