ANAF va efectua controale masive de la 1 iulie. Cine sunt primii români vizaţi

ANAF va efectua controale masive de la 1 iulie. Cine sunt primii români vizaţi
Foto: Facebook / ANAF

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a transmis că va trimite echipe de control la persoanele care dețin mașini de lux, vile,  dar cu venituri care în mod normal nu le-ar permite aceste achiziții. Astfel că,  vor fi nevoiți să își justifice averea în termen de 60 de zile.

În plus, președintele ANAF a vorbit și despre persoanele care vor fi controlate de la 1 iulie.

”Aproape toți au societăți comerciale. E posibil ca o cotă parte să fie și din alte activități ilicite, gen trafic de droguri, de persoane, furturi, cerșetorie dar marea majoritate a celor 561.000 de persoane care au ieșit cu risc sunt oameni care au societăți comerciale. Sunt acționari, asociați la diverse societăți comerciale. ” a spus președintele ANAF.

Încep controalele ANAF în România

Aceste sume pe care nu le pot justifica sunt ca urmare a evaziunii fiscale. În plus, toată lumea recunoaște, inclusiv organismele internaționale, că evaziunea fiscală în România este de 15 miliarde euro/an, conform președintelui instituției.

”Noi găsim și identificăm riscul. E o diferență semnificativă între venitul pe care îl ai declarat și cel estimat de noi. I se dă un aviz de inspecție și are 60 de zile să-și completeze acea declarație de patrimoniu și venit care seamănă mult cu declarația pentru bugetari. Acolo trebuie să completeze. Scrie veniturile, de unde le are, noi le verificăm, unele sunt corecte, altele mai ciudate”, a mai adăugat el.

„Au cumpărat anumite tipuri de proprietăți sau de bunuri mobile – mașini scumpe, au apărut sume foarte mari în conturile bancare, și-au creditat propriile firme cu sume foarte mari. Acestea sunt lucruri certe pe care le putem identifica”, a spus Lucian Heiuș, pentru Hotnews.ro.

Sume încasate prin Revolut, în vizorul inspectorilor

Președintele ANAF a făcut referiri și la faptul că instituția are în vedere absolut toate sumele care circulă în conturile noastre, inclusiv cei încasați prin Revolut sau alte aplicații asemănătoare.

”Bineînțeles că știe. Revolut deja este o bancă. Mai sunt acele platforme de plăți. Orice sumă de bani care se mișcă deja printr-un cont, lasă urme. În momentul în care pui niște bani într-un cont și le-ai dat drumul și ajung în altul, dacă ajungi într-o investigație, se poate găsi orice”, a explicat Lucian Heiuș.
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - Stelian Tănase: Coaliția va rezista cât va dori Klaus Iohannis. N-ar fugi niciunul, că e de furat mult (VIDEO)
23:53 - Stelian Tănase: UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Trebuie să plece de la guvernare / Dacă UDMR nu-și limpezește relația cu Budapesta, o s-o facă serviciile speciale (VIDEO)
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest