Anchetă la Penitenciarul Târgu Jiu, după apariţia unor poze cu deţinuţi ce întreţin relaţii sexuale

Anchetă la Penitenciarul Târgu Jiu, după apariţia unor poze cu deţinuţi ce întreţin relaţii sexuale

Avocatul Poporului şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor fac verificări la Penitenciarul Târgu Jiu, după apariţia în presă a unor fotografii cu deţinuţi care întreţin relaţii sexuale, dorm mai mulţi într-un pat şi mănâncă aşezaţi pe jos, în condiţii insalubre.

„Potrivit informaţiilor apărute în presă, în condiţiile în care în Penitenciarul Târgu Jiu există o supraaglomerare vădită (numărul de deţinuţi dintr-o singură cameră fiind de aproximativ 30, motiv pentru care aceştia dorm câte trei în două paturi), în penitenciar ar avea loc ‘orgii sexuale’ între deţinuţi. Conform aceloraşi informaţii, din cauza aglomeraţiei existente, deţinuţii servesc masa direct pe jos şi îşi depozitează mâncarea în condiţii insalubre. În plus, în respectivele articole este ridicată problema deţinerii de către persoanele condamnate a telefoanelor mobile şi accesul la internet, contrar regulamentelor interne”, se arată într-un comunicat transmis marţi, de Avocatul Poporului, informează Mediafax.

Oficialii ANP au precizat că există cazuri în care unii deținuți nu-și declină orientarea sexuală și întrețin în mod sporadic relații cu alte persoane custodiate. De-a lungul timpului, susţine ANP, au fost înregistrate cazuri în care sunt comise abuzuri sexuale, situație în care, pe baza informațiilor sau a plângerilor formulate, penitenciarul sesizează organele judiciare și dispune demararea unor anchete interne.

Tags: