Andrei Baciu: Toate școlile rămân deschise săptămâna viitoare. Gradul de ocupare a paturilor în spitale e de 34,05% (VIDEO)

Andrei Baciu: Toate școlile rămân deschise săptămâna viitoare. Gradul de ocupare a paturilor în spitale e de 34,05% (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat, joi, că toate școlile din România vor funcționa săptămâna viitoare cu prezența fizică a elevilor în clase. Baciu a explicat noul criteriu privind desfășurarea cursurilor în sistem online sau cu prezență fizică.

Andrei Baciu, expicații despre funcționarea școlilor

„În județele în care rata de ocupare a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID e cel mult 75%, cursurile școlare se organizează cu prezență fizică.

Dacă această rată de ocupare la nivel județean e mai mare de 75%, în unitățile de învățământ preuniversitar / conexe, cursurile se desfășoară în online”, a declarat Andrei Baciu, într-o conferință de presă.

Acesta a punctat apoi că reluarea orelor cu prezență fizică se face numai după ce rata de ocupare la nivel județean scade sub 70%.

Direcțiile județene de sănătate publică și a municipiului București comunică informațiile relevante pe site-ul propriu, în fiecare săptămână, ziua de joi fiind cea de referință.

Școlile funcționează în regim normal săptămâna viitoare

Secretarul de stat a precizat apoi că săptămâna viitoare toate școlile vor funcționa cu prezență fizică deoarece gradul de ocupare al spitalelor e între 9 și 68% în toate județele.

„Vorbim de un grad de ocupare a paturilor de 34,05% la nivel naţional. Înseamnă că, săptămâna viitoare, toate şcolile îşi menţin activitatea normală, deschis, nedepăşindu-se nivelul de 75%. Gradul variază la nivel judeţean între 9 şi 68%”, a spus Baciu.

Datele publicate în fiecare zi de joi privind gradul de ocupare al spitalelor sunt relevante în decizia privind funcționarea școlilor în săptămâna ce urmează.

Urmăriți B1TV.ro și pe