Andrei Hrebenciuc a fost reținut pentru 24 de ore în dosarul retrocedărilor ilegale (VIDEO)

Andrei Hrebenciuc a fost reținut pentru 24 de ore în dosarul retrocedărilor ilegale (VIDEO)

Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, a fost reținut de procurorii anticorupție, joi dimineață, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, el fiind scos cu cătușe la mâini din sediul DNA Brașov, unde a fost audiat timp de aproximativ cinci ore, transmite B1 TV.

Andrei Hrebenciuc, fiul deputatului Viorel Hrebenciuc a fost audiat mai bine de cinci ore la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri. Asta după ce ieri anchetatorii au făcut percheziţii la biroul lui Andrei Hrebenciuc. Este mutarea bombă a procurorilor, în dosarul în care tatăl său este urmărit penal.

Procurorii anticorupție susțin că Andrei Hrebenciuc ar fi comis infracțiunea de spălare de bani în sensul în care ar fi fost angrenat de tatăl său în circuitul infracțional, astfle încât sumele de bani care făceau obiectul traficului de influență să fie disimulate iar adevărata provenineță a lor să nu poată fi probată de anchetatori. Este vorba despre încheierea mai multor contracte fictive între case de avocatură, off-shore-uri din Cipru care se încheiau la firmele lui Andrei Hrebenciuc din România.

Andrei Hrebenciuc a fost audiat la DNA Brașov aproximativ  cinci ore, iar tatăl său, vicepreședintele demisionar al Camerei Deputaților a ajuns de asemenea la Brașov pentru a-l susține moral.

”Fiul meu este percheziționat. La firmele lui s-au prezentat procurorii, de la 9 dimineața, într-un mod decent, nu am ce să reproșez. Vreau să-l văd, pur și simplu ca tată. Nu e nimic mai mult. Nu am cum să iau legătura cu el, nici nu am de ce să o iau. Doar atât ca să vadă că este susținut moral de mine. Au venit jandarmii la mine, cu mandat. Am ajuns aici la Braşov, m-aţi văzut cu toţii. La ora 13:30. Mi s-a adus la cunoştinţă cazul ăsta cu neretrocedările, nu retrocedările. La 13:50 mi s-a adus la cunoştinţă că sunt inculpat.”, a declarat Viorel Hrebenciuc.

Andrei Hrebenciuc, reținut de DNA

Andrei Hrebenciuc, la ieșirea din sediul DNA Brașov