Andrei Hrebenciuc și Paltin Sturdza au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, în dosarul retrocedărilor (VIDEO)

Andrei Hrebenciuc și Paltin Sturdza au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, în dosarul retrocedărilor (VIDEO)

Andrei Hrebenciuc și Paltin Sturdza au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, vineri dimineaţă, în dosarul retrocedărilor, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, transmite B1 TV.
Instanţa supremă a admis astfel cererea procurorilor DNA Braşov şi a emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Decizia ICCJ poate fi contestată de Andrei Hrebenciuc şi Paltin Sturdza la Completul de cinci judecători al aceleiaşi instanţe.

Viorel Hrebenciuc, a declarat că decizia judecătorilor în cazul fiului său este nedreaptă și că se va face contestație. ”Tot dosarul este o porcărie. Așa-ziși specialiști de la DNA Brașov vorbesc despre un prejudiciu de 450 de milioane într-o parte, de 302 milioane în altă parte. Nu există niciun fel de prejudiciu. Cei care au lucrat, au lucrat pentru o hotărâre judecătorească definitivă, irevocabilă și executorie. Sunt foarte mulți oameni în această țară care au intrat în pușcărie pentru că nu au aplicat asemenea hotărâri. Aceasta este o hotărâre care a fost dată acum doi ani de zile, contestată cu circa patru contestații care se judecă și în momentul de față pe la diverse judecătorii și tribunale din România, astfel încât nu înțeleg cum, pe parcursul judecății acestor dosare, se iau asemenea măsuri aberante. Nu se pune problema să fie aici retrocedări ilegale pentru că nu există nicio retrocedare. Este dosarul neretrocedărilor. ”, a declarat Viorel Hrebenciuc.

Viorel Hrebenciuc, primele declarații după decizia arestării fiului său

Andrei Hrebenciuc şi Paltin Sturdza, reţinuţi joi de procurorii DNA Braşov, în dosarul retrocedărilor, au ajuns la ICCJ după ora 20.00, iar şedinţa de judecare a propunerii de arestare a început la ora 22.00. Ambii inculpaţi au dat declaraţii în faţa instanţei, iar apărătorii lor au cerut judecarea lor în libertate, în timp ce procurorii au cerut arestul preventiv.

Andrei Hrebenciuc este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Sturdza este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă şi instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)