În timp ce autoritățile aproape că cedează în fața asaltului migranților ilegali: un angajat MAPN a fost arestat în timp ce aducea un grup în Timișoara

În timp ce autoritățile aproape că cedează în fața asaltului migranților ilegali: un angajat MAPN a fost arestat în timp ce aducea un grup în Timișoara
Sursa: Poliția de Frontiera

În timp ce autoritățile aproape cedează în fața numărului copleșitor al celor care trec ilegal granițele țării mai ales în Banat, un sergent major din cadrul MAPN a fost arestat preventiv după ce a fost prins că făcea trafic de migranţi.

Conform procurorilor care se ocupă de acest caz, sergentul romând a fost surprins și reținut de polițiști, pe data de 30 august, chiar în timp ce efectua un al doilea transport al unui grup de opt persoane din zona de frontieră Jimbolia către Timișoara.

Numărul migranţilor din Timișoara, cât locuitorii oraşelor Orşova sau Covasna

Sergentul traficant a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului militar de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Militar Timișoara, care a admis cererea pentru o perioadă de 30 de zile.

Fenomenul migraţiei din anul precedent: doar în Timişoara, numărul migranților sosiți este asemănător al locuitorilor unor oraşe precum Orşova sau Covasna, menționează Adevărul.

Conform Poliţiei de Frontieră Timişoara, în anul 2021, fenomenul migraţionist a luat amploare la frontiera României: un număr copleșitor de cetăţeni din Asia –cei mai mulţi din Afganistan, au ajuns în Timişoara, trecând graniţa cu Serbia.

Cifrele autorităților vorbesc de la sine: în jur de 74.000 de tentative de trecere a frontierei au fost inregistrate în 2021, faţă de aproximativ 34.000 în 2020. Aproape 8.000 de persoane au şi ajuns în Timişoara și ulterior depus cereri de azil.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
11:21 - Reacția lui Culiță Sterp la apariția informațiilor conform cărora ar fi omorât un om: „M-ați făcut criminal, asta nu o să rămână așa”. Ce măsuri va lua artistul
11:20 - Surse: România insistă pentru un vot pe aderarea la Schengen în Consiliul Justiție și Afaceri Interne. Țara noastră ar putea fi primită în ciuda opoziției manifestate de Austria, într-o premieră istorică (VIDEO)
11:13 - Cine e Jenna Ortega, actrița principală din Wednesday. Detalii pe care nu le știai despre ea
10:59 - Antonio Guterres (ONU): Omenirea a devenit o armă de extincție în masă. Lăsând la o parte visurile iluzorii ale miliardarilor, nu există o Planetă B / Canada cere o țintă de 30% pentru conservarea naturii
10:55 - Poștașii din Vaslui se modernizează. Pensia vine mai rapid pe biciclete electrice
10:48 - Sezonul doi al serialului „Wednesday” de pe Netflix a fost anunțat și va avea premiera în anul 2024
10:45 - Alertă la Vama Siret: elemente de muniție și substanțe dopante cu grad de mare risc au fost descoperite într-un microbuz care intra în România
10:24 - Primul „recall” pentru Dacia Spring. Motivul pentru care clienții europeni sunt chemați la service
10:22 - Explozie puternică, urmată de un incendiu, în Galați: un rezervor de combustibil a sărit în aer
10:14 - Suporterii marocani au făcut dezastru pe străzile Spaniei, după calificarea istorică în sferturile Cupei Mondiale. Poliția spaniolă a intervenit în forță (VIDEO)