ANM: Cod galben de ceață în 11 județe. Izolat, vizibilitatea va fi redusă sub 50 de metri

ANM: Cod galben de ceață în 11 județe. Izolat, vizibilitatea va fi redusă sub 50 de metri
FOTO: Pixabay.com

Meteorologii au emis, joi dimineață,mai multe avertizări imediate de cod galben de ceaţă densă, valabileîn 11 judeţe.

Până la ora 8:00, ceața va persista înjudeţelele Timiş, Hunedoara, Satu Mare, Arad, Bihor, Covasna, Braşov, Mureş, Harghita şi Sibiu. În județul Cluj, ceața va persista până la ora 10:00, în zona joasă și va determină reducerea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Prognoza meteo de joi, 19 noiembrie 2020

În cursul zilei de vineri, 19 noiembrie 2020, meteorologii anunță vreme frumoasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi temporar noros, în regiunile sudice și în centrul țării. Dimineața, condiții ce ceață se vor semnala pe întreg teritortiul, în special în jumătatea sudică.

În Moldova, valorile termice vor scădea accentuat de la o medie de 11…12 grade în prima zi a intervalului, la o medie de numai 5…6 grade în cursul zilei de azi. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în 19 noiembrie, cand aria acestora va cuprinde cea mai mare parte a regiunii.

În Dobrogea, vremea va fi caldă pentru această dată în primele două zile ale intervalului, cu temperaturi maxime la nivelul regiunii în jur de 14 grade și o medie a valorilor minime de 5…7 grade. Probabilitatea de precipitații va fi în general redusă în cursul zilei de azi, însă averse se vor semnala începând de miercuri.

În Capitală cerul va fi temporar noros în cursul zilei de vineri. În prima jumătate, până la orele prânzului, se vor semnala condiții de ceață densă. Maximele termice vor atinge 9 – 10 grade Celsiu, în timp ce minimele vor ajunge pănă la 4 grade.