ANM: Cod galben de ploi, vijelii şi grindină de marţi de la ora 15.00, până miercuri la ora 21.00

ANM: Cod galben de ploi, vijelii şi grindină de marţi de la ora 15.00, până miercuri la ora 21.00
Foto: aradon.ro

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de ploi, vijelii şi grindină, care va fi valabilă pentru aproape toată ţara. Avertizarea va începe de marţi, 24 mai, ora 15.00 şi până miercuri, 25 mai, la ora 21.00, potrivit Mediafax.

„În intervalul menţionat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a ţării. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. În Moldova, Dobrogea, Transilvania, Maramureş, nordul şi estul Munteniei, precum şi în zona de munte, cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat, cu precădere în Carpaţii Orientali, 50…70 l/mp”, se arată în atvertizarea emisă de ANM.

ANM a mai precizat că în a doua parte a zilei de marţi, 24 mai, şi la începutul nopţii de marţi spre miercuri, 24/25 mai, manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala cu o intensitate mai mare şi în centrul şi sudul Munteniei, inclusiv în Capitală.

Urmăriți B1TV.ro și pe