Președintele Parlamentului European, către Guvernul României: Laura Codruța Kovesi este propunerea noastră pentru șefia Parchetului European (FOTO)

Președintele Parlamentului European, către Guvernul României: Laura Codruța Kovesi este propunerea noastră pentru șefia Parchetului European (FOTO)
Foto: Inquam Photos

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, i-a transmis o scrisoare oficială ministrului român al Afacerilor Europene, George Ciamba, prin care îl informează că propunerea instituției pe care o conduce pentru șefia Parchetului European este Laura Codruța Kovesi.

Ea are toate calitățile necesare pentru a face o treabă excelentă, a punctat Tajani, într-un mesaj postat pe Twitter.

”Laura Codruța Kovesi este candidatul Parlamentului European pentru șefia Parchetului European. Ea are toate calitățile necesare pentru a face o treabă excelentă. Avem nevoie de mai multe femei extraordinare precum Laura Codruța Kovesi în poziții de conducere”, a scris președintele Parlamentului European, pe Twitter.

Procurorul-şef european va fi numit, de comun acord, de către Parlamentul European şi Consiliul UE, în urma unor negocieri. Echipa de negociere a P.E. este în favoarea Laurei Kovesi. Pe de altă parte, votul indicativ din Consiliul UE l-a plasat pe primul loc pe candidatul francez, Jean – Francois Bohnert.

Ultima oră
08:50 - Adrian Vasilescu (BNR): „Haosul liberalizării pieței a determinat o creștere de 46% a prețurilor la energie în România, caz unic în UE”. Care sunt perspectivele cu privire la inflație, pentru 2022
08:30 - Anunțul dr. Tudor Ciuhodaru, despre varianta Omicron: „Prin prisma mutațiilor e o variantă îngrijorătoare, dar aceste lucruri trebuie să se confirme și în viața reală” (VIDEO)
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)