ANUNȚ CUTREMURĂTOR: Sfârșitul lumii are o dată fixă! O galaxie care ne orbitează se va ciocni cu Calea Lactee…

ANUNȚ CUTREMURĂTOR: Sfârșitul lumii are o dată fixă! O galaxie care ne orbitează se va ciocni cu Calea Lactee...
sursă foto: eu.app.com

Simulările oamenilor de știință arată că, în cele din urmă, Marele Nor al lui Magellan, o galaxie care ne orbitează, se va ciocni cu Calea Lactee, galaxia noastră, relatează ziare.com.

Cu toate acestea, în prezent, galaxia pitică se află la o distanță de 163.000 de ani de Calea Lactee și îndepărtează cu 400 de km/s. Chiar și așa, The Guardian notează că, potrivit oamenilor de știință de la Universitatea Durham, într-un final, Marele Nor al lui Magellan își va încetini înaintarea și se va întoarce spre a noastră, cu care se va și izbi.

Sursa citată menționează că fenomenul nefericit va avea loc abia peste 2,5 miliarde de ani. De partea cealaltă, vestea rea este că forța impactului va face ca galaxia noastră să fie azvârlită într-un colț al spațiului. Ba mai mult, cel mai probabil, urmașii noștri nu vor putea preîntâmpina acest eveniment.

Carlos Frenk, unul dintre oamenii de știință din spatele studiului, argumentează că, deși este puțin probabil ca stelele și planetele să se ciocnească în mod direct, forța coliziunii dintre Calea Lactee și o galaxie cu 250 de miliarde de stele va provoca haos.

Nu este prima îngrijorare de acest gen care aruncă fiori reci peste lumea științei. Până acum, notează aceeași sursă, astronomii se temeau de o eventuală coliziune între Calea Lactee și galaxia Andromeda. Totuși, acest eveniment este estimat să aibă loc abia peste 4 miliarde de ani.

Ciocnirea cu Andromeda ne-ar distruge complet galaxia, în condițiile în care aceasta are o masă de cinci ori mai mare decât cel mai recent „inamic” al Căii Lactee.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”