Apelul lui Radu Stroe către organizatorii mitingurilor din București: Să nu se ajungă la conflicte între cetățeni și reprezentanții instituțiilor statului

Apelul lui Radu Stroe către organizatorii mitingurilor din București: Să nu se ajungă la conflicte între cetățeni și reprezentanții instituțiilor statului

Ședință de urgență la sediul M.A.I. pe tema mitingurilor. Ministrul Radu Stroe va discuta luni cu reprezentanții jandarmeriei.

Ministrul face și un apel către organizatorii mitingurilor, transmițându-le că trebuie să respecte legea și nu dorește să se ajungă la conflicte între protestatari și reprezentanții instituțiilor statului.

Ministrul de Interne a precizat faptul că problema mitingurilor nu reprezintă o situație de urgență, însă a spus că acestea trebuie urmărite, de asemenea trebuie monitorizate și traseele protestatarilor pentru ca reprezentanții MAI să nu mai fie acuzați că nu respectă legea.

Radu Stroe a subliniat că trebuie evitate conflictele între protestatari, dar și reprezentanții instituțiilor.

”Îi rog pe domnii prefecți, sefii inspectoratelor de jandarmi privind modul în care se derulează în continuare mitingurile. Este o problemă care nu aș spune neapărat că ține de situațiile de urgență, dar poate e bine să prevenim să nu se ajungă într-o asemenea ipostază. Va trebui să monitorizăm toate aceste mitinguri, mă refer la cele autorizate și mitinguri și trasee parcurse în astfel de situații astfel încât să începem să diminuăm imaginea pe bună dreptate negativă în legătură cu faptul că nu am aplicat legea până la capăt. Vom încerca să nu se ajungă la conflicte între cetățeni și reprezentanții instituțiilor statului, totuși a trecut multa vreme și organizatorii mitingurilor vor trebui să înțeleagă faptul că  trebuie să respecte legea de voie și, dacă va fi cazul, de nevoie”, a declarat Radu Stroe.

Ministrul Radu Stroe nu vrea conflicte la mitinguri