Aproximativ 2.000 de credincioşi catolici au participat, duminică, în Capitală, la procesiunea de Florii, unde au cântat imnuri religioase pe traseul ceremoniei.
Procesiunea de Florii, prezidată de IPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de Bucureşti, a început cu un moment de rugăciune şi binecuvântare a ramurilor, în Piaţa Mons. Vladimir Ghika, de lângă Biserica Franceză Sacré Coeur.
Credincioşii şi preoţii, cu ramuri de flori galbene şi mâţişori în mâini, au pornit apoi spre Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif, pe traseul Bulevardul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, strada General Berthelot, cântând imnuri închinate Mântuitorului.
„Noi îl întâmpinăm cu ramuri verzi de toate tipurile, semn al triumfului, al regalităţii, dar este un triumf paradoxal, pentru că în această săptămână sfântă vom celebra răstignirea, patima şi învierea Mântuitorului, ceea ce este imaginea vieţii noastre pe acest pământ. Plecând de la Biserica Franceză, până la Catedrala Sfântul Iosif, toţi credincioşii care participă la procesiune cântă imnuri, cântece religioase, cu ramurile în mâini şi, trecând pe străzile oraşului, este ca şi cum rugăciunea pe care noi o rostim, nu o rostim doar pentru comunitate, pentru casa proprie, ci este o rugăciune pe care o facem pentru urbe, adică pentru oraş, pentru societate, o rugăciune care nu se adresează doar nevoilor noastre personale, ci însănătoşirii tuturor familiilor din oraşul nostru”, a spus Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti (ARCB), Francisc Doboş, citat de Mediafax.
Procesiunea a fost deschisă de tineri care au purtat Crucea Zilei Mondiale a Tineretului.
Ziua Mondială a Tineretului, instituită de Papa Ioan Paul al II-lea în 1985 este sărbătorită de catolici tot în ziua de Florii.
Cu această ocazie, Papa Francisc le-a transmis tinerilor din lumea întreagă un mesaj cu tema „Fericiţi cei cu inima curată, pentru că ei îl vor vedea pe Dumnezeu”.