Aproximativ 4.000 de persoane protestează în București, cerând prelungirea votului în diaspora (VIDEO)

Aproximativ 4.000 de persoane protestează în București, cerând prelungirea votului în diaspora (VIDEO)

UPDATE 20.40: Mii de manifestanţi se îndreaptă spre sediul Guvernului, unii dintre ei spunând că vor să ajungă apoi la sediul PSD, la ora 21.00, când se aşteaptă ca premierul Victor Ponta să fie acolo.

Manifestanţii se deplasează pe trotuar şi pe prima bandă a bulevardului Lascăr Catargiu, spre Piaţa Victoriei. Poliția a blocat bulevardul Kiseleff. Potrivit B1 TV, în stradă se află aproximativ 4.000 de oameni.

Peste 1.0000 de persoane protestează, duminică seara, în Piaţa Universităţii din Capitală, cerând ca românii din diaspora să poată vota şi după ora 21.00.

Manifestanţii au început să se adune de la ora 18.00, în zona din faţa Teatrului Naţional din Piaţa Universităţii. Aceştia cer instituţiilor responsabile să dispună, printr-un act normativ, prelungirea programului de votare după ora 21.00, pentru că altfel foarte mulţi români din diaspora nu vor mai ajunge să voteze, relatează Mediafax.

Manifestanţii au steaguri tricolore şi bannere pe care scrie „Ieşi din casă dacă îţi pasă”, „Tot pentru vot, tot pentru ţară”, „Lăsaţi diaspora să voteze”, „Votul nu e o lozincă” şi „Anual diaspora aduce miliarde de euro/dolari, Po(a)nta le fură dreptul de vot!”.

Aceştia scandează „Cozile de la Paris sunt la fel ca-n comunism”, „Daţi ordonanţa, să voteze Franţa”, „Tovarăşi, prelungiţi votul” şi „Democraţia e votul, nu hoţia”, dar şi lozinci la adresa Ministerului Afacerilor Externe.

Proteste la Universitate, pentru prelungirea votului

Ultima oră
12:51 - PSD: Am atacat în instanță măsura restrângerii disproporționate a participării la mitinguri (DOCUMENT)
12:34 - COVID-19: Obiectivul privind vaccinarea cu cl puțin o doză a 70% din populația adultă, atins în SUA
12:30 - Juan Carlos I și-ar dori să revină în Spania. Suspectat de nereguli financiare în țara sa, regele emerit spaniol duce o viață de lux în Emiratele Arabe Unite
11:47 - Spargeri auto în serie în Grecia. Românii, luați la țintă de hoți: „Poliția nu face nimic”
11:35 - Larisa Iordache: „Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finală olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit…”
11:25 - Cod galben de disconfort termic ridicat în București și în 10 județe, valabil în intervalul 2-5 august. Dinu Mărășoiu: Chiar și nopțile sunt călduroase (VIDEO)
11:17 - Anchetă în cazul atletei Krystsina Tsimanouskay, forțată să părăsească Jocurile Olimpice, după ce l-a criticat pe Lukașenko. Belarus riscă sancțiuni dure
10:51 - Produse expirate de ani de zile la o terasă din Timiș. Sorin Șușanu, pe B1 TV: Discutăm despre o gamă largă de produse. Inclusiv condimentele și produsele din trusa medicală erau expirate (VIDEO)
10:45 - Lider al opoziției din Belarus, găsit mort în Ucraina. Autoritățile de la Kiev investighează o posibilă crimă
10:25 - Explozie la sediul central al IGSU din București. Un electrician a suferit arsuri grave și a fost dus de urgență la Spitalul Floreasca (VIDEO)