Arad: Dosar penal pe numele unui bărbat care s-a dus la păcănele cu certificatul de vaccinare al altei persoane

Arad: Dosar penal pe numele unui bărbat care s-a dus la păcănele cu certificatul de vaccinare al altei persoane
Foto: Inquam Photos / George Călin

Un bărbat din Arad a fost prins de jandarmi într-o sală de jocuri în care a prezentat un certificat de vaccinare pe numele altei persoane. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru fals privind identitatea.

Bărbat cu certificat Covid emis pe numele altei persoane, prins la păcănele în Arad

Un echipaj de Jandarmerie a prins, duminică, într-o sală de jocuri electronice din municipiul Arad, un bărbat în vârstă de 35 de ani care s-a folosit de un certificat COVID emis pe numele altei persoane, pentru a-i fi permis accesul, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad.

„Jandarmii i-au solicitat să prezinte certificatul şi un document de identitate, însă bărbatul le-a prezentat un cod QR pe care îl avea stocat în telefonul personal, spunând că nu are alte documente de identitate. În urma verificărilor efectuate şi stabilirii identităţii, jandarmii au descoperit că certificatul digital UE prezentat (QR) aparţine unei alte persoane”, a transmis IJJ Arad.

Pe numele bărbatului au fost întocmite actele necesare pentru începerea urmăririi penale pentru fals privind identitatea.

La nivel național sunt deschise 362 de dosare penale, în care sunt cercetate 850 de persoane. Anchetele vizează 270 de teste PCR, 500 de certificate Covid și aproape 700 de adeverințe de vaccinare suspectate ca fiind false, potrivit stirileprotv.ro.

La începutul lunii, un incident similiar a avut loc în Constanța. O femeie s-a ales cu dosar penal şi este cercetată privind infracţiunea de fals în declaraţii după ce poliţiştii au găsit-o într-o cafenea unde ar fi folosit un certificat verde care nu-i aparţinea. În urma verificării codului QR de pe certificatul digital prezentat de o femeie, poliţiştii au constatat faptul că aceasta le-a înmânat un document aparţinând unei alte persoane.

Ultimele date ale campaniei de vaccinare anti-COVID-19

Numărul persoanelor care s-au vaccinat anticoronavirus cu cel puțin o doză a sărit, duminică, pragul de 7 milioane.

6.298.197 de persoane au schema completă de imunizare, iar 866.318 au chiar și a treia doză administrată. În ultima zi s-au vaccinat 65.169 de oameni, din care 41.196 cu prima doză.

Urmăriți B1TV.ro și pe