Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a fost arestat preventiv în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie privind atribuirea preferenţială de contracte pe bani publici, transmite B1 TV. Decizia a fost luată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi este definitivă, astfel că cel mai bogat baron din ţară ajunge după gratii. Căncescu ceruse să fie scos de sub control judiciar, însă judecătorii instanţei supreme au dat câştig de cauză procurorilor DNA, care au solicitat arestarea pentru 30 de zile a baronului.

Cel mai bogat baron din ţară a vrut să scape de controlul judiciar, însă procurorii anticorupţie care îl acuză că a atribuit preferenţial contracte pe bani publici au cerut arestarea lui preventivă. Iar judecătorii de la înalta Curte de Casaţie şi Justiţie le-au dat câştig de cauză. Aristotel Căncescu va petrece 30 de zile după gratii.

Potrivit anchetatorilor, firmele care ar fi fost favorizate la atribuirea unor contracte de către Consiliul Judeţean Braşov sunt deţinute de Gabriel Bâgiu şi de Ion Diniţă, deputat PC, cercetat şi el, în acest dosar.

În urma plăţilor nelegale făcute de CJ Braşov către firma SC Gotic SA, a lui Diniţă, spun anchetatorii, instituţia publică a fost prejudiciată cu peste 7,6 milioane de euro. În plus, firma SC Ramb Sistem a încasat nejustificat peste 660.000 de lei, iar Căncescu a intervenit ca aceasta să obţină şi un alt contract, de 20 de milioane de lei, privind renovarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov. Asta deşi licitaţia fusese câştigată de o altă societate.

Vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Mihai Pascu și Costea Voirel, președinte la Administrația Drumuri și Poduri Brașov au fost interceptați în timp ce plănuiau ce să declare la DNA când vor fi audiați în dosarul Căncescu. În dosar se discută despre cum cei doi se pregăteau să păcăleacă procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

PASCU MIHAI și COSTEA: E nasoală rău, păi îs 4 milioane de euro acolo, mă.

COSTEA VIOREL: Eu să-ţi spun acuma, eu mi-am făcut o pregătire şi dacă mă cheamă la DNA, că eu… am dirijat…
PASCU MIHAI: Păi o să ne cheme la DNA pe toţi, aia e clar.
COSTEA VIOREL: Eu am lucrări de peste 2 miliarde şi averea, deschis uşile, porţile tot, de când mă ştiu n-am avut nicio tendinţă, dimpotrivă am fost recunoscut şi tu ştii foarte bine că foarte…
PASCU MIHAI: Ştii că ne-a… dosarul e la DNA… că ne-a cerut oficial toate actele. Ți-am zis…?
COSTEA VIOREL: Mi-ai zis. M-a chemat şi cu alea…
COSTEA VIOREL: Da, a făcut sondaj, poate să facă şi aicia, n-am nicio problemă exceptând c…e alea mărunte, care pot…
….
PASCU MIHAI: Ştii de ce reacţionează aşa de dur? Pentru că, în perioada aia când a… deci Curtea de Conturi. Nu Curtea… DNA-u’ a cerut actele pe 2006-2007, ori ai văzut că toate lucrările astea de care e vorba, până la procesul ăsta verbal, care e perioada din prima jumătate a lu 2007, deci până în iulie…
COSTEA VIOREL:. până or aprobat bugetul?
PASCU MIHAI: Nu era Ispas încă manager, deci toate semnăturile sunt ale lui Căncescu, de-aia el e disperat şi dă pe tine acuma tot.
COSTEA VIOREL: Pe mine n-are cum să dea că şi eu mă apăr pentru că nu eu sunt ordonatorul de credite, eu nu pot să dispun…cum domnule, că e semnătură.?, se arată în interceptări.

Ultima oră
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări