”Articolul Satanei” a fost declarat neconstituțional de CCR

”Articolul Satanei” a fost declarat neconstituțional de CCR

CCR a declarat neconstituționale prevederile a două articole din două legi importante. Unul dintre articole, denumit și „articolul Satanei” din cauza numărului pe care îl poartă, 666, provine din Codul de Procedură Civilă, informează B1 TV.

Mai exact, CCR a admis că încuviinţarea executarii silite de către executorul judecatoresc este nelegală.

Judecătorii CCR susţin că prin prisma faptului că procedurile de executare silită nu sunt decise de judecători duc la situaţia în care , practic, justiţia ar fi făcută de executori judecătoreşti. În acest mod, s-ar încalcă independenţa justiţiei.

Un alt articol face referire la contenciosul administrativ.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu